Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  24,03 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  24,03 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Colectia: Ego. Proza

Anul aparitiei: 2015

Nr. pagini: 200 pagini

Tip coperta: brosata

ISBN: 9789734657674

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosita, Literatura romaneasca

Descriere

Constantin, „orfan cu parinti”, cum se prezinta singur, renunta la viata lui confortabila din Romania si pleaca sa traiasca in Camarile, un soi de Cuba a fumatorilor, unde acestia – mai ales cei persecutati in tarile lor de bastina – primesc azil politic. De aici isi rememoreaza viata, de-a lungul careia marca tigarilor fumate se tot schimba odata cu femeile pe care le iubeste. Dar ironia sortii face ca el sa se indragosteasca nebuneste de o nefumatoare...
Nu e un roman de dragoste. Nu e despre „orfanii cu parinti”. Nu e istoria unei prietenii. Nu e despre Loja Mondiala a Fumatorilor. Nu e o distopie politica. Nu e despre escapade tabagice. Este toate acestea la un loc. O poveste pentru fiecare dintre noi: YOU’LL NEVER SMOKE ALONE.

Articol
     

Am incercat sa desprind personajele mele de brutalitatea mersului istoriei, sa nu fie supuse violent istoriei. Sa traiasca intr-o lume in care sa poata decide pentru ele, sa hotarasca singure cum isi fac viata, nu altii sa hotarasca pentru ele. Daca vreti, citind un autor acum tot mai defaimat, personajele mele sint condamnate sa fie libere.

Articol
     

La fumatorul Marin Malaicu-Hondrari este vorba, in primul rind, de un roman despre pasiunea pentru fumat si, in cele din urma, despre dependenta. Prin extensie, poate fi privit si ca un roman despre iubire. Iubirea fata de tutun. Insa nu e numai atit.

Eroul este Constantin, care aminteste nu doar prin nume, ci si prin raportarea la lume, de cel din precedentul roman al scriitorului, Lunetistul. Constantin se afla intr-un moment delicat al vietii, cind iubirile s-au decantat, iar el ajunge in universul distopic din Camarile, singura bucata de pamint in care fumatul nu este ostracizat, ci chiar politica de stat. Este locul in care, locuind si vinzind tigari intr-o rulota, Constantin isi limpezeste amintirile si cauta un nou start.

Articol
     

Va recomand aceasta carte, chiar daca, poate, nu sinteti fumatori. Nici eu nu sint si mi-a placut foarte tare. Marin Malaicu-Hondrari stie sa inventeze spatii literare originale pentru literatura noastra. Aduce un iz sud-american prozei sale si fictionalizeaza despre dragoste, boala si moarte intr-un mod inedit.