Disponibilitate:  în stoc

Preț:  34,95 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: STUDII ROMANESTI

Anul apariției: 2016

Nr. pagini: 264 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734662258

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Istorie, Carte nefolosită

Descriere

Traducere de Marius-Adrian Hazaparu

Alfabetizare, modernizare instituţională, dezvoltarea unei literaturi naţionale, formarea unui stat independent: iată cîteva fenomene asociate de mult cu experienţa istorică românească din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea. Dar care este relaţia dintre ele, cum s-au influenţat reciproc şi în ce context global şi-au făcut apariţia? Alex Drace-Francis propune o reevaluare critică a proceselor de creare a instituţiilor culturale şi educaţionale în Principatele Române şi în Vechiul Regat, în lumina teoriilor recente din ştiinţele sociale. De-a lungul a douăzeci de capitole concise, dar întemeiate pe o amplă cercetare a surselor interne şi externe, Alex Drace-Francis oferă o prezentare originală a principalelor linii de dezvoltare şi în acelaşi timp o serie de contribuţii noi la dezbaterile istoriografice internaţionale privind educaţia, cultura tiparului, formarea statului şi identitatea naţională.

„Un studiu foarte util, care examinează legătura vitală dintre cultură şi naţiune într-o perioadă crucială din istoria României.” (Andrei Pippidi)

„Un studiu extrem de erudit... O carte indispensabilă pentru oricine este interesat de originea producţiei literare şi a educaţiei în contextul Iluminismului, al modernizării şi formării statelor.” (Irina Livezeanu)

„Solidă, foarte bine informată, cartea lui Alex Drace-Francis nu se limitează la sinteza unui număr mare de date şi ipoteze, ci formulează şi întrebări importante cu privire la un trecut cultural a cărui cercetare este încă marcată de stereotipuri.” (Mircea Anghelescu)


Comandă online Geneza culturii române moderne. Instituţiile scrisului şi dezvoltarea identităţii naţionale (1700-1900) la 34,95 lei scrisă de Alex Drace-Francis, tiparită la editura Polirom face parte din colecția STUDII ROMANESTI. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.