Disponibilitate:  în 5 zile

Preț:  34,95 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: BIBLIOTECA POLIROM -> Esential

Anul apariției: 2016

Nr. pagini: 320 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734660698

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura universala

Descriere

Traducere din limba engleză şi note de Florin Şlapac

Femei este un roman autobiografic, unul dintre cele mai cunoscute ale lui Bukowski, şi se desfăşoară în jurul lui Henry Chinaski (celebrul alter ego al autorului, care mai apare ca personaj şi în alte romane ale sale), un scriitor alcoolic, mare amator de femei. Ele defilează în această carte, veritabile creaţii felliniene, exotice şi uşor dezaxate, prilejuindu-i naratorului o serie nesfîrşită de experienţe erotice mai mult sau mai puţin fericite. Scenele de amor care se înghesuie pe fiecare pagină a romanului sînt mai degrabă comice decît erotice, totul fiind descris cu lux de amănunte, însă cu aceeaşi detaşare cu care autorul relatează deschiderea unei cutii de bere. Dincolo de desfrîul în care trăieşte, preocupat doar de sex, băutură şi pariuri la curse, se ghiceşte de fapt disperarea cu care naratorul îşi strigă singurătatea, nevoia imperioasă de tandreţe şi compasiune.

„Un roman de o frumuseţe brutală şi de o graţie feroce.” (Los Angeles Times Book Review)

„Prin mizantropia sa neînduplecată şi prin personajele decăzute, Charles Bukowski este descendentul maeştrilor genului – Knut Hamsun şi Louis-Ferdinand Céline.” (Andrew Essex)

„Unii vor spune că Bukowski este un Casanova falocrat sau un Henry Miller ultrapriapic... Asemenea tuturor personajelor care au parcurs lungul voiaj al trupurilor, în final, Henry Chinaski, eroul atîtor romane ale lui Bukowski, se regăseşte singur.” (Raphaël Sorin)

„Bukowski n-a pretins niciodată că ar fi altceva decît ceea ce este şi aşa a şi scris – o proză minunată, onestă, chiar dacă uneori vulgară. Scrisul său, care porneşte din vintre, dezvăluie cititorului acele faţete ale lumii rar întîlnite în literatură.” (David Loftus)


Comandă online Femei (ediţia 2016) la 34,95 lei scrisă de Charles Bukowski, tiparită la editura Polirom face parte din colecția BIBLIOTECA POLIROM -> Esential. Cartea poate fi livrată în circa 5 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.