Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  29,95 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  29,95 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Colectia: BIBLIOTECA POLIROM -> Esential

Anul aparitiei: 2017

Nr. pagini: 216 pagini

Tip coperta: brosata

ISBN: 9789734666720

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosita, Literatura universala

Descriere

Traducere din limba engleză şi note de George Volceanov

Romanul Marele Gatsby s-a bucurat de o nouă ecranizare în anul 2013, avîndu-i în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan şi Joel Edgerton, în regia lui Baz Luhrmann.

Nick Carraway, un tînăr fascinat de visul american, proaspăt venit la New York şi doritor de succes, împărtăşeşte povestea transformării lui James Gatz în Jay Gatsby. Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, Gatz, mînat de mirajul iubirii faţă de Daisy Buchanan, îşi schimbă viaţa, devenind din student la Oxford gangster, traficant de alcool şi apoi milionar. Iubirea sa pentru Daisy nu se împlineşte însă; rămîne povestea donquijotescă a Marelui Gatsby, desfăşurată odată cu un iluzoriu, nesfîrşit American dream.

„Romanul lui Fitzgerald ilustrează un episod anume din spectacolul civilizaţiei americane şi o face cu ironie, cu patos şi cu farmec. Marele Gatsby este povestea captivantă şi strălucitoare a epocii jazzului.” (The New York Times Books of the Century)

„Din punctul meu de vedere, Marele Gatsby este primul pas înainte pe care l-a făcut proza americană după romanele lui Henry James.” (T.S. Eliot)