Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  39,95 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: PLURAL -> M

Anul apariției: 2017

Nr. pagini: 280 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734666102

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Filosofie, Carte nefolosită

Descriere

Ediţia a II‑a

Prefaţă de Moshe Idel

Prin Călăuza rătăciţilor, Maimonide se află la cumpăna a trei culturi: iudaică, arabă şi greacă/europeană. De aceea, „specialiştii în Maimonide” sînt rari şi reprezentaţi de cei ce, în moduri diferite, abordează (şi) opera acestui autor, fără a putea să cuprindă şi să stăpînească toate sursele şi instrumentele la care face referire textul sau din care acesta îşi trage seva. Puţine sînt lucrările care, precum cea de faţă, încearcă să intre în „carnea” tratatului fără a alege o temă singulară, relevantă strict pentru semnificaţia ei, sau anumite fragmente pentru a lumina o anumită nuanţă a textului. Madeea Axinciuc a găsit însă poarta prin care se păşeşte în interiorul tratatului: imaginaţia şi profeţia.

Călăuza rătăciţilor este, incontestabil, cea mai dificilă carte scrisă de un gînditor evreu şi numeroase studii încearcă să descifreze enigmele create de Maimonide. Madeea Axinciuc trebuie felicitată pentru curajul de a intra în labirintul maimonidian şi de a ieşi din el în pace, contribuind la o înţelegere a celor două teme de bază în gîndirea lui.” (Moshe Idel)


Comandă online Profetul şi oglinda fermecată. Despre imaginaţie şi profeţie în Călăuza rătăciţilor de Moise Maimonide la 39,95 lei scrisă de Madeea Axinciuc, tiparită la editura Polirom face parte din colecția PLURAL -> M. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.