Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  24,95 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  24,95 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: BIBLIOTECA POLIROM -> Seria de autor "Vladimir Nabokov"

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 160 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734679072

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura universala

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Veronica D. Niculescu

„Protagonistul din Ochiul pare desprins din paginile lui Gogol sau Dostoievski: un mic-burghez chinuit, care încearcă în zadar să-i impresioneze pe membrii mai bine situați ai cercului de emigranți din care face parte. Cu elementele sale de existențialism presartrian și variațiunile pe tema dublului, acest «mic roman», după cum îl numește Nabokov, este una dintre cele mai mari izbînzi ale epicului de la Benito Cereno a lui Melville sau O coardă prea întinsă a lui Henry James.” (Roy Johnson)

„Relația dintre conștiință și realitate ocupă un loc central în creația lui Nabokov. Conștiința este ceea ce asigură unicitatea individului și conexiunea lui cu realitatea, dar ea este limitată de moarte sau pierderea memoriei, iar Ochiul explorează în profunzime aceste limite, întrucît Smurov, naratorul, caută cu disperare o soluție de evadare dintr-o realitate în care se simte claustrat. Însă, în loc să-și folosească puterea imaginației pentru a conferi propriei existențe culoare și viață, Smurov creează un univers alternativ, uitînd că nu putem păcăli moartea, iar această izolare autoimpusă va face ca realitatea să-i pară cu neputință de îndurat.” (The International Fiction Review)


Comandă online Ochiul (ediția 2019) la 24,95 lei, scrisă de Vladimir Nabokov, tiparită la editura Polirom, face parte din colecția BIBLIOTECA POLIROM -> Seria de autor "Vladimir Nabokov" cu plata ramburs sau online cu cardul. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile.