Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  64,95 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  64,95 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Colectia: Seria de autor Andrei Oisteanu

Anul aparitiei: 2019

Nr. pagini: 720 pagini

Tip coperta: brosata

ISBN: 9789734679522

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Sociologie, Carte nefolosita

Descriere

Ediţia a IV-a revăzută, adăugită și ilustrată

Volum distins cu Premiul special al Uniunii Scriitorilor din România

„N-am putut să las din mînă cartea lui Andrei Oişteanu. Am aflat din ea că mulţi autori din cultura română foloseau narcotice, experimental sau hedonistic. Dar aici este un pericol extraordinar: toate aceste stimulente ard şi distrug. Cei care sînt artişti cu adevărat, cei mai mulţi dintre ei, au ars lumînarea la ambele capete. Sînt faimoşii damnaţi pe care îi cunoaştem. Cartea lui Andrei Oişteanu este o parte a tabloului culturii române, pînă acum escamotată.” (Mircea Cărtărescu)

„O explorare vastă din unghi cultural, istoric şi antropologic aplicată dimensiunii evazionist-narcotice a identităţii autohtone. Prin complexitatea şi acribia investigaţiilor, prin cuceritoarea erudiţie enciclopedică şi prin «revoluţiile» interpretative, volumul aduce o importantă schimbare de orizont în antropologia noastră culturală şi se afirmă ca una dintre sintezele de pondere ale culturii române dintotdeauna.” (Paul Cernat)

„Andrei Oişteanu lucrează exemplar, ca un campion al culturii de construcţie, pe cărţi şi teme memorabile. Aş mai releva spectacularitatea senzorială unică a volumului, pe care Oişteanu l-a scris cu infinită savoare şi cu un imperceptibil simţ al umorului. Narcotice în cultura română e o carte vie, atît în sensul intelectual, cît şi în cel existenţial al termenului. Miza mare a volumului este aceea de a investiga prezenţa culturală românească a halucinogenelor de la origini pînă în prezent, ceea ce conferă cărţii un aer de exhaustivitate exemplară.” (Ştefan Borbély)