Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  39,95 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  39,95 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): , ,

Editura:

Colecția: -

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 304 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734680078

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Biografii / Memorialistica, Carte nefolosită

Descriere

Premiul Nobel pentru Pace, 2018

Cuvînt-înainte de Amal Clooney
Traducere de Irina‑Marina Borţoi

Nadia Murad s-a născut și a crescut în Kocho, un sat de fermieri și păstori yazidiți din nordul Irakului. Pe 15 august 2014, cînd Nadia avea doar 21 de ani, viața tihnită din satul natal a luat sfîrșit odată ce acesta a fost ocupat de ISIS. Bărbații care au refuzat să se convertească la islam au fost executați, trupurile lor fiind aruncate în gropi comune, iar Nadia, alături de celelalte tinere, a fost dusă la Mosul și vîndută ca sclavă. A fost ținută în captivitate, bătută și violată în repetate rînduri, pînă cînd, ca printr-o minune, a reușit să evadeze, găsind adăpost în casa unei familii de musulmani sunniți. Eu voi fi ultima este un apel la acțiune împotriva brutalității Statului Islamic, povestea celui care își dorește să supraviețuiască și o scrisoare de dragoste către o țară pierdută, o comunitate fragilă și o familie destrămată de război.

„De cînd o cunosc, Nadia nu doar că s-a făcut auzită, ci a devenit glasul fiecărui yazidit căzut victimă genocidului, al fiecărei femei abuzate, al fiecărui refugiat abandonat. Cei care au crezut că prin cruzimea lor o pot reduce la tăcere s-au înșelat. Spiritul Nadiei Murad nu este frînt, iar vocea ei nu va fi înăbușită. Dimpotrivă, în paginile de față glasul ei este mai puternic ca oricînd.” (Amal Clooney)

„Murad ne face să întrevedem atrocitățile care i-au distrus familia și aproape au exterminat fragila ei comunitate. Memoriile ei curajoase sînt un pas important către tragerea la răspundere a celor care au comis aceste crime oribile.” (The Washington Post)

„Aceste memorii tulburătoare relatează experiențele prin care a trecut Nadia Murad și ridică întrebări privind complicitatea martorilor care au acceptat tacit suferințele celorlalți.” (The New Yorker)

„Povestea curajoasă a Nadiei Murad este o lectură esențială care dă fiori. Oricine vrea să înțeleagă așa-zisul Stat Islamic ar trebui să citească Eu voi fi ultima.” (The Economist)

„Un volum devastator, dar care inspiră și îndeamnă urgent la acțiune.” (Kirkus Reviews)


Comandă online Eu voi fi ultima. Povestea captivităţii mele şi lupta mea împotriva Statului Islamic (ediția 2019) la 39,95 lei scrisă de Amal Clooney , Jenna Krajeski , Nadia Murad, tiparită la editura Polirom face parte din colecția -. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.