Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  34,95 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  34,95 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i): ,

Editura:

Colectia: JUNIOR

Anul aparitiei: 2020

Nr. pagini: 200 pagini

Tip coperta: brosata

ISBN: 9789734682584

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carti pentru copii, Carte nefolosita

Descriere

Traducere din limba italiană și note de Anamaria Gebăilă

Cu ilustrații de Tunet Pieptănat

Vîrsta recomandată 10+

Anii ’60, în Rusia. Dintr-un laborator din Moscova răsună un strigăt de fericire: „Ura, frate!”. Un tînăr chimist de care n-auzise nimeni pînă atunci tocmai descoperise cea de-a patra stare de agregare a apei. Dar, după un timp, descoperirea e dezmințită: moleculele aparent deosebite de H2O se dovedesc a fi... urme de transpirație!

Dacă crezi că asemenea gafe nu se întîmplă prea des, pregătește-te pentru o călătorie printre greșelile științei, alături de mine și de Tunet Pieptănat. Vei descoperi că, la fel ca în viață, erorile sînt utile pentru că prilejuiesc descoperiri incredibile.

Așa că suflecă-ți mînecile: următoarea eroare care va revoluționa știința ar putea fi comisă chiar de tine.

Știința poate greși? Răspunsul este DA! Nu numai că poate greși, ba chiar trebuie să greșească. Dacă vrei să ajungi om de știință, pregătește-te pentru tot soiul de gafe (și avertizează-ți părinții ca să se obișnuiască și ei cu ideea). De fapt, secretul nu e să fim infailibili, ci să nu ne dăm bătuți niciodată. O știu prea bine oamenii de știință din această carte, de la marele Einstein la genialul Marconi și pînă la astronomul Schiaparelli, care ne-au băgat în ceață, și-ncă cum!

Pregătește-te pentru o călătorie printre asteroizii celor mai flagrante rateuri ale științei, la bordul unei navete spațiale pilotate de Luca Perri, un star al astrofizicii, cu ilustraţii realizate de Tunet Pieptănat.