Disponibilitate:  in 5 zile

Pret:  39,95 LEI

Produs disponibil la cerere: va fi adus în aproximativ 5 zile.

Disponibilitate:  in 5 zile

Pret:  39,95 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Colectia: OPUS -> Stiinte politice

Anul aparitiei: 2021

Nr. pagini: 368 pagini

Tip coperta: brosata

ISBN: 9789734684137

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Politica, Carte nefolosita

Descriere

Românii au votat fără întrerupere începînd din 1831 și pînă astăzi. În moduri și în teritorii foarte diferite și, mai ales, cu consecințe felurite asupra exercitării efective a puterii. Volumul de față descrie în ce fel s–a constituit corpul electoral de-a lungul vremii, cum au folosit regimurile succesive voturile cetățenilor, care sînt instituțiile și practicile – de la corupție la deliberare responsabilă, de la violență simbolică la crime atroce – secretate în cursul procesului de democratizare, dar și în derapajele autoritare sau totalitare ale societății politice românești. Citindu-l, veți afla cînd au fost românii fericiți și, mai ales, cine i-a făcut mai nefericiți decît își închipuiau atunci cînd se îndreptau spre urne...

„Nimeni nu cunoaște mai bine și mai profund decît profesorul Cristian Preda aventurile spațiului electoral românesc din ultimele aproape două sute de ani. Înarmat cu o redutabilă cultură comparativă, atent la detalii, dar și la semnificațiile de lungă durată ale diverselor momente istorice explorate, autorul ne oferă un fascinant și indispensabil manual interpretativ al vieții politice românești de la debutul modernității democratice și pînă astăzi.” (Vladimir Tismăneanu)

„Timbrul lui Cristian Preda este în acest volum timbrul unui liberal clasic, din linia ilustră a reflecției franceze. Ceea ce respinge autorul este aliajul, modern, de populism și de manipulare electorală. Documentată și lipsită de ornamente stilistice excesive, cartea de față este o probă a maturității pe care o atinge știința politică românească, disciplină chemată, odată cu acest studiu, să interogheze un teritoriu vast și provocator conceptual.” (Ioan Stanomir)