Disponibilitate:  în 5 zile

Preț:  25,96 LEI

Produs disponibil la cerere: va fi adus în aproximativ 5 zile.

Disponibilitate:  în 5 zile

Preț:  25,96 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Ego. Proza

Anul apariției: 2015

Nr. pagini: 224 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734651504

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Proza scurta, Literatura romaneasca

Descriere

O colectie de povestiri ca niste sentimentalisme urbane, cind ironice, cind triste, uneori cu accente grotesti, in care se regasesc tineri casatoriti si cupluri blazate, adolescente confuze si vecine curioase, oameni ai strazii, corporatisti, un sculptor in gheata, o fata cu parul de culoarea coniacului vazut in soare, o clasa de elevi care a pierdut un ochi de iepure, un postas pensionar care vrea sa-si schimbe numele.


Comandă online Felii de lămîie la 25,96 lei, scrisă de Anca Vieru, tiparită la editura Polirom, face parte din colecția Ego. Proza cu plata ramburs sau online cu cardul. Cartea poate fi livrată în circa 5 zile.

Articol
starstarstarstarstar      

Pentru ca Anca Vieru este intr-adevar scriitoare de proza, asa cred, iar poezia e si ea acolo, printre rinduri.

Cartea include 20 de texte, multe amuzante, dar unele si in cheie usor amara, de felul unui „asta-i viata!”. Sigur ca nu o sa va spun despre ce e vorba in fiecare text, insa mi se pare important sa va povestesc macar punctele de plecare din doua-trei… Si sa va marturisesc cit de surprins am fost, pentru ca din chiar povestirea introductiva, Ochiul de iepure, am identificat intentia de a nu plictisi.

Articol
starstarstarstarstar      

Cam asta am simtit eu ca face Anca Vieru in volumul ei de proza scurta, Felii de lamiie: ca observa, cu o privire calda si intelegatoare, diversitatea umana in multitudinea ei de ipostaze, banale si extraordinare totodata. Am simtit asta inca dinainte sa ajung la o povestire intitulata Nimic despre Olimpia si in care personajul principal chiar asta face: in drum spre birou se uita la oamenii pe linga care trece, uneori aceiasi in fiecare zi, cu dorinta de a-i vedea si de a-i cunoaste. E un exercitiu bun pe care-l putem face si noi citeva ore pe zi si nu numai in literatura, ci chiar in viata reala.

Articol
starstarstarstarstar      

M-am regasit in cititoarea „ilegala” de scrisori si-n femeile care vad toate detaliile. M-au amuzat spargatorii de sticla si ghinionistul cu foarfeca pe sub tricou. M-au intristat frunzele si melodiile la pian. Volumul de povestiri merita sa fie citit, macar ca sa numarati in cite situatii asemanatoare v-ati gasit pina acum. Si s-o recititi, din cind in cind, sa vedeti daca s-au adunat (eu am sapte!). E ciudat, neobisnuit, cum cineva care n-a avut viata ta si n-o stie, sa intuiasca atitea, de parca-ti citeste in cafea.

Articol
starstarstarstarstar      

Sigur ca timpurile si cadrul difera, acum sintem in Romania ultimilor doua decenii, care va sa zica intr-o contemporaneitate aproape simultana cu momentul de fata, dar ideea de baza ramine esecul cuplului, dificultatea comunicarii, destramarea relatiei sub actiunea dizolvanta a unui ecosistem ostil. (...)

Anca Vieru pare sa fi dorit sa exerseze aparatul prozastic testindu-i diferitele posibilitati; de aici variatiile sensibile de perspectiva si stil de la o piesa la alta si, la capatul dinspre cititor, senzatia ca are de a face cu un interpret care isi incearca instrumentul pentru a vedea care ii este registrul. Monologul este unul din stilurile marcate experimentate cel mai des - si nu fara reusite.

Articol
starstarstarstarstar      

Viața ca niște felii de lămîie pe care trebuie să le îndulcești cu felul tău de a fi, de a accepta anumite lucruri, dar și de a remodela în funcție de cît de mult îți deschizi ferestrele sufletului. Asta ne transmite Anca Vieru în cele douăzeci de povești ale sale, în care nostalgia, hazul și tristețea scot la iveală personaje prinse în siajul banalului cotidian, unde dincolo de truismele de la suprafață există totuși acea necesară doză de beatificare, de serafic însăilat în lăuntricul senzorialului, constituindu-se într-o frescă a post-modernismului, cu trecutul și prezentul țesut în covorul zilelor grăbite într-un epic înaripat.

Articol
starstarstarstarstar      

Felii de lamiie (Ed. Polirom, 2015) este prima carte semnata de Anca Vieru. Postari pe site-ul personal – http://ancadevieru.blogspot.ro – au anuntat debutul matur, dezinhibat, netributar. Cuvintele sunt dispuse in structuri cu dobinda. Naturaletea livrescului recupereaza trasaturi de la Mircea Nedelciu si de la Florin Manolescu. Tehnica de lucru o apropie de munca zetarilor. Anca Vieru a intrat deja in categoria meseriasilor literaturii. Prozele nu-si tradeaza retetele. Neindoielnic, a contat si formatia realista a autoarei. Stilul asezat provine, printre altele, dintr-o dibacie matematica (ars combinatoria). Volumul functioneaza ca un joc de strategie. Protagonist e cititorul, chemat sa adune indicii. Dar nu va fi obligat sa dea peste talisman. Se va descurca. [...]

E o dragoste caragialiana in Felii de lamiie. Anca Vieru scrie despre oraseni suciti, corporatisti bezmetici, copii agitati de mediile virtuale si babe impulsive. Prozatoarea transmite, mutatis mutandis, seninatatea emanata de Fanus Neagu, Nicolae Velea si D. R. Popescu, in jurul lui 1960, cind scriau despre adevarata lume din jurul lor.