Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  29,00 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  29,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2017

Nr. pagini: 176 pagini

Tip coperta: brosata

ISBN: 9786067198973

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Dezvoltare personala, Carte nefolosita

Descriere

Fie că suntem psihologi, medici, profesori sau asistenți sociali, ne-am dedicat unei profesii în care ajutăm oameni aflați în suferință, în nevoie, în neștiință, oameni pe care îi salvăm, îi protejăm, îi susținem sau îi creștem. Profesii dificile, care cer mari eforturi, dar oferă și mari satisfacții. Există însă doar această parte luminoasă? Putem face doar bine? Confruntați în permanență cu destine tragice, terapeuții pot aluneca pe panta umbrei, evitând suferința neputinței. Prin cartea de față, scrisă într-un limbaj accesibil și plină de exemplificări, Guggenbühl-Craig ne permite să examinăm si latura întunecată a profesiei, unde îi gasim pe cei care ajută urmărind nu beneficiul celuilalt, ci propriul beneficiu și deținerea puterii – șarlatanul, impostorul, ipocritul, falsul profet. Și să descoperim și soluția – maturizarea psihică, reducerea clivajelor prin explorarea psihicului în întregimea sa, astfel încât asistentul social să nu mai considere că își poate practica profesia inginerește, profesorul să nu mai creadă că doar elevii sunt copilăroși, iar terapeutul să nu mai vadă boala doar la pacienții lui.

Adolf Guggenbühl-Craig a fost profesor la Institutul C.G. Jung din Zürich, analist jungian cu peste 50 de ani de experiența clinică.


Se vorbește foarte mult despre dificultățile clienților și ale pacienților, dar foarte puțin despre umbra analistului. Formarea asistenţilor sociali, a surorilor medicale, a profesorilor, a asistentelor comunitare, a medicilor ș.a.m.d. ar trebui să urmărească informarea într-o manieră cât mai limpede a celor aflaţi în formare referitor la faptul că, în sensul descris de mine, problemele clienților lor sunt și ale lor. Asemenea replicii judecătorului englez care vede un criminal condamnat la moarte îndreptându-se către locul execuției, şi cei ce și-au ales aceste profesii ar trebui să-și spună mereu: „Doar prin mila Domnului nu sunt eu în locul lui". - Adolf Guggenbühl-CraigUn psihoterapeut poate suferi de anumite simptome nevrotice compulsive de care îl poate elibera totuşi, pe pacient. Dar procesul de individuare al pacientului va fi doar arareori activat dacă în terapeut acest proces nu este activ. Pentru analist, confruntarea cu umbra analitică este parte din procesul de individuare. Este foarte dificil pentru analist să intre în contact cu propriul sine fără să-și activeze umbra profesională. Căci sarcina sa, propria sa cale către individuare, trece prin însuși câmpul de lucru al activității sale profesionale, așa cum se întâmplă, de altfel, și în cazul altor oameni. - Adolf Guggenbühl-Craig


Cuprins
Cuvânt înainte.

Și ne ferește de cel rău?
Asistenţa socială și Inchiziţia
Psihoterapeutul: șarlatan și fals profet
Primul contact dintre analist și analizand
Relaţia este fantasmă
Analistul și viaţa pacientului din afara cabinetului
Sexualitate și analiză
Frica distructivă faţă de homosexualitate
Analistul măgulitor
Căutarea abuzivă a sensului
Medicul cel puternic și pacientul infantil
Arhetipul „vindecător–bolnav" și puterea
Clivajul arhetipuluiDepăşirea clivajului prin exercitarea puterii
Medic, psihoterapeut, asistent social și profesor
Umbră, distructivitate și răutate (Homo homini lupus)
Este analiza sortită eșecului?
Analiza nu ajută
Erosul
Individuarea
Psihoterapeutul neajutorat
Din nou despre Eros