Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  37,70 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  37,70 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Colectia: musai

Anul aparitiei: 2018

Tip coperta: brosata

ISBN: 9786067105681

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosita, Proza scurta

Descriere

Scrise pe parcursul a douăzeci de ani, prozele scurte din Refugiații explorează probleme precum imigrația, dezrădăcinarea, lupta pentru regăsirea identității și reconcilierea cu propriul trecut. Personajele care populează universul lui Viet Thanh Nguyen sunt prinse între două lumi: de la tânărul refugiat vietnamez care suferă un profund șoc cultural atunci când vine în San Francisco să locuiască alături de doi bărbați gay la tânăra femeie bântuită de uciderea fratelui ei pe mare, cu ani în urmă în timp ce fugeau din Vietnam cu o barcă, proza lui Nguyen este o mărturie captivantă a viselor și a greutăților greu de închipuit prin care trec acești oameni.

"Refugiații a venit la țanc. Personajele din această carte nu sunt, contrar opiniilor lui Trump, o masă amorfă și amenințătoare. Ele sunt ființe umane complicate și merită atenția și înțelegerea noastră. În clipa de față, a privi fără ocolișuri și empatic la rănile provocate de dislocare, a depune mărturie pentru rănile din trecut și vulnerabilitățile din prezent de care vorbesc aceste răni reprezintă un act politic în sine. La fel este și dedicația lui Nguyen: Pentru toți refugiații, de pretutindeni." Boston Globe

"Aceste povestiri despre refugiații vietnamezi se lasă ca o vrajă asupra ta. O colecție superbă. Proza subtilă și atentă și stilul narativ direct se potrivesc de minune cu viețile discrete ale oamenilor pe care le explorează. Cu volumul dat la minimum, ne aplecăm urechea mai aproape ca să ascultăm dincolo de ce spun refugiații și să întrăm în pielea lor." New York Times Book Review

"Viet Thanh Nguyen este unul dintre cei mai mari cronicari ai dezrădăcinării." Joyce Carol Oates, New Yorker

"Poveștile din acest volum sunt pline de umor, de resentimente dar și de speranță, împletindu-se firesc, așa cum se împletesc în viață când nimic nu are o singură culoare. Iar finalul fiecăreia este diluat, suspendat, se pierde ca o cărare șerpuind dincolo de orizont, autorul nu ia decizii decisive pentru personajele sale și orice este posibil." Citește continuarea recenziei pe blog.

"Poveștile din acest volum vorbesc despre toleranță și demnitate, despre suferința care nu ține cont de statutul social sau de limitările geografice, despre faptul că ceea ce contează, mai presus de orice, este verticalitatea ființei umane în fața încercărilor cumplite ale vieții." Citește continuarea recenziei pe blog.

Citește un fragment pe blog.

De același autor:

Simpatizantul

Parteneri media:

10% discount instant la plata cu Cardul Radio Guerrilla