Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  49,00 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  49,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Titlu original: romania's journey from darkness to light"

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2019

Nr. pagini: 480 pagini

ISBN: 9786067106718

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Biografii / Memorialistica, Carte nefolosita

Descriere

Căderea Zidului Berlinului în noiembrie 1989 a vestit sfârșitul regimurilor comuniste în Blocul de Est dominat de sovietici. Mișcări în general pașnice au dus la înlocuirea guvernelor în țările din Europa de Est – cu excepția României, unde dictatorul Nicolae Ceaușescu s-a agățat de putere mai multe săptămâni, înainte să fugă împreună cu soția lui din București, unde aveau loc proteste. Au fost prinși, judecați și executați. România a fost singura țară din Pactul de la Varșovia unde, după căderea Zidului Berlinului, regimul comunist a fost înlăturat prin violență.

În ciuda tranziției turbulente a României de la comunism la democrație, astăzi țara se bucură de una dintre cele mai rapide creșteri economice din Europa, de o puternică tradiție centristă în politică și de prezența atât în NATO, cât și în Uniunea Europeană.

În această carte de memorii, avocatul american Alfred H. Moses, ambasador al Statelor Unite la București din 1994 până în 1997, spune povestea drumului de la „întuneric la lumină“ parcurs de România. Moses descrie primele sale contacte cu țara est-europeană în calitate de președinte al Comitetului Evreiesc American, a cărui sarcină era să îi ajute pe mebrii comunității evreiești – devastate de Germania nazistă – să emigreze în Israel. Din 1976 până la moartea lui Ceaușescu, Moses a deținut rolul principal în complexa misiune americană, încununată de succes, de a convinge regimul de la București să le permită cetățenilor evrei să plece. În același timp, el a ajutat la prezervarea moștenirii evreiești din România.