Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  38,00 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  38,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Titlu original: "the doll factory"

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Colectia: musai

Anul aparitiei: 2019

Nr. pagini: 464 pagini

Tip coperta: brosata

ISBN: 9786067106725

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosita, Fictiune

Descriere

Sufocată de constrângerile societății victoriene și de o familie conservatoare, Iris îndrăznește să își ia viața în propriile mâini atunci când un membru al Frăției Prerafaelite îi oferă șansa să își perfecționeze talentul de pictoriță. În schimbul orelor de pictură oferite de acesta, Iris va trebui să-i pozeze ca model, ceea ce îi va schimba radical existența și o va duce pe un drum greu de imaginat.

Pornind de la o intrigă simplă, Elizabeth Macneal deconstruiește modelul iubirii cavalerești, care, deși idealizat în literatură și pictură, se dovedește impracticabil și adesea dezastruos în viața reală.

„Un roman impresionant care vorbește despre putere, artă și obsesie. Cu fiecare pagină, așteptările cititorului sunt demolate – este un roman istoric, cu toate acestea este incredibil de relevant și de actual. Am fost sedusă de căldura lui, de sarcasmul lui și de felul în care fiecare mic fir narativ duce către un deznodământ insuportabil de tensionat și de cutremurător.“ Sophie Mackintosh

„O carte de debut de o îndrăzneală halucinantă... îți taie pur și simplu respirația.“ Ian Rankin

„Când o carte refuză să-și întoarcă privirea de la mizerie și brutalitate, venerând totodată frumosul și pasiunea, ceea ce rezultă este o experiență memorabilă. [...] Nu există detaliu al Londrei victoriene pe care Macneal să nu-l fi tratat cu deplină pricepere.“ The New York Times Book Review

„O poveste dură, înfricoșătoare și evocativă despre dragoste, artă și obsesie.“ Paula Hawkins

"Frăția Prerafaelită era în mod deosebit fascinață de wombați. Mamiferele blănoase și-au găsit întotdeauna loc în picturile și tablourile lor. Volumul de versuri al Christinei Rossetti – Piața Goblin – se deschide cu o gravură care înfățișează un wombat, iar unul dintre poeme cuprinde un vers care face aluzie la apetitul acestor vietăți... Christina Rossetti inventează chiar cuvântul uommibatto, denumirea în italiană a wombatului." Citește pe blog un articol al autoarei despre Frăția Prerafaelită.

Parteneri media:

10% discount instant la plata cu Cardul Radio Guerrilla