Disponibilitate:  in 12 zile

Pret:  33,00 LEI

Produs disponibil la cerere: va fi adus în aproximativ 12 zile.

Disponibilitate:  in 12 zile

Pret:  33,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Titlu original: titlul original " "

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Colectia: Arthur retro

Anul aparitiei: 2020

Nr. pagini: 56 pagini

ISBN: 9786060861676

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosita, Carti in curs de aparitie, Carti pentru copii, Ilustrate / Benzi

Descriere

Ariciul, acest simpatic filozof din familia Erinaceidelor, s-a născut acum 45 de ani în Rusia ca personaj de desene animate. Filmul de animație Ariciul în ceață a câștigat, în 1976, locul întâi la două festivaluri importante de filme pentru copii, iar în 2003, 140 de creatori de filme de animație reuniți în Tokyo l-au votat drept cel mai bun film de animație al tuturor timpurilor. Ariciul a devenit apoi și personaj de carte. Tradusă în mai multe limbi, povestea lui a ajuns în scurt timp bestseller internațional.

Cu firea lui contemplativă de filozof, Ariciul are tabietul lui: în fiecare seară pornește spre casa Ursulețului ca să privească împreună stelele, în timp ce beau ceai și savurează dulceață de zmeură. Numai că astă-seară se întâmplă ceva ieșit din comun. În drum spre Ursulet, din ceața groasă care învăluie totul în jur se ivește silueta unui cal alb.

"Atunci când Calul o să se culce, se va îneca în ceață?" se gândește Ariciul, iar întrebarea îl lansează într-o aventură în care apar o Bufniță, o Fântână, un Melc, o Ftunză, Fluturi de noapte, un Licurici, un Câine și Cineva. Din fericire, totul se termină cu bine, dar Ariciul încă se gândește la Cal: "Ce-o facel el acolo, în ceață?"

Nici n-ai zice că Ariciul, acest personaj plăpând, dar peste măsură de curajos și de curios, este vedetă de peste patruzeci de ani. Când bunicii noștri erau tineri, Ariciul se năștea ca personaj de film de animație și făcea furori printre studenții la cinematografie, care l-au îndrăgit numaidecât și sigur îl îndrăgesc și astăzi. Citește continuarea articolului pe blog.