Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  33,00 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  33,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Colectia: Desenul din covor

Anul aparitiei: 2021

Nr. pagini: 304 pagini

Tip coperta: brosata

ISBN: 9786067107647

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosita, Carti in curs de aparitie, Beletristica, Fictiune

Descriere

Un roman-hibrid care arată că literatura poate înghiţi discursuri distincte fără a înceta să mai fie artă.

În inclasabilul roman Inelele lui Saturn, o călătorie pe coasta de est a Angliei devine pretextul perfect pentru incursiuni nostalgice în lumi incredibile, care iau aici forma unor poveşti ce irump aparent de niciunde, una din alta, purtându-ne mereu spre o altă poveste. De la creşterea viermilor de mătase până la istoria Lecţiei de Anatomie a lui Rembrandt, varietatea acestor relatări nu încetează să ne seducă iremediabil.

Îmbinare hipnotică între fapte şi ficţiune, Inelele lui Saturn este un roman-hibrid care arată că literatura poate înghiţi discursuri distincte fără a înceta să mai fie artă şi care oferă, în ultimă instanţă, dovada că în literatură încă se mai poate inova, şi că se poate inova excelând.

„Uimitoare şi stranie... Sebald a făcut un lucru la care toţi scriitorii visează... Cartea aceasta este ca un vis care-ai vrea să dureze veşnic. Are strălucirea şi tăria spiritului uman.“ The New York Times

„Inelele lui Saturn este o lectură captivantă, am putea spune chiar hipnotică... E greu de imaginat o operă mai stranie şi mai fascinantă.“ London Observer

"Extincţia, dispariţia, fărâmiţarea şi disoluţia unor lumi sau a unor peisaje au ajuns semne recognoscibile ale acestui autor melancolic, obsedat de memorie – mărci ale unei viziuni saturniene asupra lumii, inserate în toate cărţile lui – , cum este şi recursul la fotografii cu un aer straniu, indefinit, niciodată direct explicitat." Citește mai multe pe blog.

Modul în care Sebald creează asociații – și te poartă – între bucăți de istorie, locuri, oameni, amintiri și texte ascunde firul conducător al cărții, lăsându-te doar să-l zărești când și când – deloc ușor pentru traducător. De câte ori mă gândesc la călătoria ușor hipnotică din Inelele lui Saturn, văd sclipirea heringilor pescuiți din Marea Nordului. Citește pe blog și alte cărți recomandate de Miruna Voiculescu.

Vezi aici și alte recomandări ale traducătorilor.

Această carte este disponibilă și în format de audiobook pe vinil.

De același autor la Editura ART:

Emigranții

Austerlitz

Publicarea acestei cărţi a fost sprijinită financiar de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Creative Europe.