Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  130,66 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  130,66 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 414 pagini

ISBN: 9786067483109

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Filosofie / Logica, Carte nefolosită, Filosofie universala

Descriere

Paul Friedländer (1882-1968) a fost un cunoscut filolog german specializat în literatura clasică. A studiat cu marele reprezentant al filologiei clasice, Ulrich von Wilamowitz Moellendorff, la Universitatea din Berlin. A fost profesor la Universitățile din Berlin, Marburg și Halle. A demisionat în 1935 la presiunile regimului nazist, iar în 1938 a fost deținut într-un lagăr de concentrare. După eliberare, a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde va preda la Universitatea John Hopkins, apoi la Universitatea din California (UCLA). A devenit cunoscut pentru interpretarea originală a operelor lui Platon.
«De ce să mai adaug o carte despre Platon la cele multe care s-au scris şi care se vor scrie mereu? Autorul se afla pe atunci între două fronturi. O direcţie era cea a neokantienilor şi a celorlalţi filosofi tradiţionalişti. Elementul literar, poetic din Platon nu avea o valoare fundamentală pentru filosofi; era doar un accesoriu, un cadru al conţinutului filosofic. În fruntea celuilalt front se afla marele reprezentant al filologiei clasice căruia i-a fost şi îi va rămâne pentru totdeauna dedicată această carte: Ulrich von Wilamowitz Moellendorff. El a scris biografia lui Platon şi i-a analizat operele, dar de multe ori a lăsat în seama filosofilor filosofia propriu-zisă.
Depăşirea acestei contradicţii prin lansarea unei punţi unificatoare între cele două fronturi era atunci, ca şi astăzi, marea sarcină. De aceea, încă de la a doua ediţie a sa, subtitlul primului volum este: „Adevărul fiinţei şi realitatea vieţii”. El se aplică şi volumelor II şi III. Ar putea fi tradus prin: „Idee şi existenţă”.»
Paul Friedländer


Comandă online Platon. Adevarul fiintei si realitatea vietii la 130,66 lei scrisă de Maria‑Magdalena Anghelescu , Paul Friedlander, tiparită la editura Editura Paideia în anul 2019. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.