Disponibilitate:  în stoc

Preț:  210,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2008

Nr. pagini: 728 pagini

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Medicina / Sanatate, Carte nefolosită

Descriere

Prezentare: Volumul trei al tratatului de ultrasonografie aduce câteva capitole de fond care intregesc ansamblul inceput cu primul volum si continuat cu cel de-al doilea. Astfel, un spatiu larg este dedicat ecografiei aparatului locomotor, teritoriu cu nenumarate aplicatii clinice, urmat de ecografia pediatrica, tinând cont de particularitatile distincte ale vârstei subiectilor investigati si patologiei lor specifice, si, nu in ultimul rând, aceasta lucrare este prima care include un capitol dedicat ultrasonografiei interventionale, scris exclusiv ca rod al experientei autorilor. In final, o parte distincta este dedicata progreselor si conceptelor noi dezvoltate in ultrasonografie, metoda ale carei aplicatii in domeniul interventionalului diagnostic si mai ales terapeutic pur si simplu au explodat, devenind din ce in ce mai complexe prin adaugarea unor posibilitati tehnice noi, valoarea sa practica fiind exceptionala.

Cuprins: I. Ecografia aparatului locomotor si a tesuturilor moi superficiale: Sistemul musculoscheletal. Tegumentul si tesutul celular subcutanat. Regiunea inghinala. Regiunea poplitee. II. Ecografia pediatrica: Creierul nou-nascutului si sugarului. Fata si gâtulu. Toracele. Ficatul, caile biliare si splina. Tractul gastrointestinal. Pancreasul, glandele suprarenale si alte structuri retroperitoneale. Aparatul urinar. Pelvisul pediatric. Scrotul. Articulatia coxo-femurala la nou-nascut si sugar. III. Ecografia interventionala: Date generale. Ultrasonografia cu scop diagnostic. Ultrasonografia cu scop terapeutic. Ultrasonografia intraoperatorie. Ultrasonografia laparoscopica. IV. Progrese si concepte noi in ultrasonografie: Tehnologii noi si inovatii in diagnosticul cu ultrasunete. Ecografia endocavitara. Agentii de contrast. Explorarea ecografica tridimensionala. Elastografia ultrasonora. Elastografia unidimensionala tranzitorie. Explorarea ecografica in evaluarea urgentelor vitale si a starilor critice. Tehnica FAST. Ecografia in sindromul imunodeficientei dobândite. Solutii de telemedicina si e-health aplicate in ultrasonografie. Anexa: Valori normale.

Adresabilitate: Medici specialisti in ecografie, internisti, pediatri, chirurgi, medici de alte specialitati, rezidenti.


Comandă online Tratat de ultrasonografie clinica. Volumul III: Aparat locomotor, ecografie pediatrica, ecografie interventionala, progrese si concepte noi in ultrasonografie la 210,00 lei scrisă de Sorin Marian Dudea , Radu I. Badea, tiparită la editura Editura Medicala în anul 2008. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.