Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  60,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 582 pagini

ISBN: 9789736304392

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Biografii / Memorialistica, Carte nefolosită, Arta / Cultura

Descriere

Tatal meu, psihiatrul J.L. Moreno, a folosit pentru prima data scaunul gol in teatrul sau de improvizatie din Viena. Scaunul gol este doar una dintre multele metode pe care le-a formulat in studiul asupra a ceea ce numea el "joc de rol". Folosindu-se de multele posibilitati intrinseci ale jocului de rol, a dezvoltat totodata o forma de terapie pe care a numit-o "psihodrama". Era de acord cu Shakespeare ca "toata lumea este o scena" si cu Aristotel, ca piesa de teatru poate fi cathartica pentru public. Combinand aceste observatii, J.L. a considerat ca scena poate fi transformata explicit intr-o platforma terapeutica.

Pentru J.L., experienta umana nu este doar individuala, ci si "interpersonala", asa ca a creat stiinta sociometriei, care masoara relatiile din interiorul grupurilor mici. El a fost primul care a trasat harti relationare pentru grupuri, harti pe care le numea "sociograme". Datorita acestor demersuri, este considerat si unul dintre precursorii analizei moderne a retelei sociale.


Comandă online Omul spontan. J.L. Moreno si originile psihodramei, ale culturii intalnirii si retelei sociale la 60,00 lei scrisă de Jonathan D Moreno, tiparită la editura Editura Hasefer în anul 2019. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.