Disponibilitate:  în 15 zile

Preț:  66,15 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2014

ISBN: 9789731663692

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Politica, Carte nefolosită, Terorism / Crima organizata

Descriere

Volumul isi propune realizarea unei cercetari obiective, depasind abordarile culturaliste, a unei cercetari cat mai cuprinzatoare si clare despre manifestarea terorismului international. Lucrarea este realizata din perspectiva sociologica, iar bibliografia folosita are un caracter interdisciplinar. Pentru aceasta, pe parcursul a mai bine de doi ani de zile, am identificat si studiat o multitudine de cercetari relevante in domeniul stiintelor sociale, cu scopul intelegerii si elaborarii propriei noastre teze sociologice despre terorismul international. Totodata, pe parcursul intregii lucrari, am urmarit evidentierea rolului important pe care si sociologia il are in intelegerea si contracararea acestui fenomen.

Volumul se fundamenteaza pe o distinctie esentiala intre terorismul intern (domestic, teritorial) si terorismul international. in timp ce terorismul intern isi limiteaza actiunile la un stat anume, fiind de obicei parte a unei insurgente interne, terorismul international nu este teritorial, in sensul ca nu se limiteaza la un teritoriu, la anumite victime, tinte, nationalitati ale militantilor sai. Drept urmare, atunci cand grupurile substatale includ militanti de nationalitati multiple, care actioneaza simultan in mai multe state, vorbim despre terorism international. Acest tip de terorism reprezinta tema cartii noastre, mai precis terorismul islamist ca forma principala de manifestare a terorismului international.


Comandă online Sociologia terorismului la 66,15 lei scrisă de Maria Cristina Aboboaie, tiparită la editura Editura Lumen în anul 2014. Cartea poate fi livrată în circa 15 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.