Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  150,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 304 pagini

ISBN: 9789736459405

Categorii: Religie / Spiritualitate, Carte nefolosită, Crestinism

Descriere

Este a doua ediție, revizuită și adăugită!

Cartea a fost completată cu un capitol dedicat celor șapte episcopi greco-catolici martiri.

Autorii au imaginat un „album” format din „chipuri și icoane” greco-catolice împărțite pe cele trei „generații de aur”: cea pornită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea (generația iluministă a Școlii Ardelene, care a trasat programul cultural de emancipare națională), cea de la jumătatea secolului al XIX-lea (cea romantică pașoptistă, care a formulat programul politic de țară) și cea de la finele „secolului naționalităților” (cea critică și cea care a făcut România Întregită de la 1918).

În spatele acestor nume cunoscute se află creatorii României moderne, de la Samuil Micu până la Iuliu Maniu și Iuliu Hossu, de la Ioan Budai-Deleanu până la Simion Bărnuțiu, George Coșbuc și Liviu Rebreanu sau de la Petru Maior până la Timotei Cipariu, Augustin Bunea și Ion Agârbiceanu.

Ioan Aurel Pop


Comandă online Geniul greco-catolic romanesc, editia a doua la 150,00 lei scrisă de Cristian Badilita , Laura Stanciu, tiparită la editura Vremea în anul 2019. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Geniul greco-catolic romanesc, editia a doua nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.