Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  180,00 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  180,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2016

Nr. pagini: 544 pagini

ISBN: 9786068043227

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Medicina / Sanatate, Carte nefolosita, Medicina umana

Descriere

Și prin această nouă ediție, Histologia lui Junqueira continuă să fie sursa principală de informație concisă și în același timp detaliată despre structura și funcțiile țesuturilor umane. Timp de peste 40 de ani, acest volum a constituit o resursă educațională pentru toți cei care și-au dorit să studieze biologia celulară și histologia în cadrul unei lucrări bine organizate și concise care integrează noțiuni de biochimie și fiziologie, și în același timp reprezintă o fundație excelentă pentru studii ulterioare de patologie. Conținutul volumului este pregătit în mod specific pentru studenți care se pregătesc în domeniile medicină, profesii medicale înrudite și pentru cursuri avansate de biologie tisulară. Ca rezultat al aprecierii atât de către studenți cât și de către cadrele universitare, Histologia lui Junqueira este studiată în întreaga lume, fiind tradusă în peste 12 limbi.

În această ediție am revizuit textul și am completat fiecare capitol prin adăugarea de informații noi, cu descrieri extinse ale anumitor subiecte, acolo unde a fost necesar. Asimilarea informației este facilitată și de introducerea unui stil nou și de organizarea nouă a paginilor. În fiecare capitol au fost introduse numeroase paragrafe scurte, ce indică modul în care informația prezentată poate fi folosită în context medical, și care subliniază relevanța materialului studiat. Ca urmare a solicitărilor venite din partea studenților, am creat la sfârșitul fiecărui capitol un rezumat care cuprinde noțiunile fundamentale ale capitolului respectiv. De asemenea, în fiecare capitol a fost adăugat un număr mai mare de imagini și tabele care facilitează asimilarea informației de către studenți.

Fiecare capitol a fost îmbogățit cu imagini și ilustrații noi, cu scopul de a simplifica asimilarea cunoștințelor și integrarea informațiilor. Ilustrațiile companiei McGraw-Hill care apar în acest volum sunt completate de numeroase filme video în cadrul versiunii electronice a cărții, fiind elemente utile, detaliate și atractive. În toată cartea au fost înlocuite imaginile de microscopie optică și electronică cu cele mai relevante, iar acestea conferă volumului calitatea de atlas complet pentru studiul celulelor, țesuturilor și organelor, total compatibil cu colecția de lame microscopice puse la dispoziția studenților.

Ca și în cazul ediției precedente, această ediție facilitează învățarea prin structura organizatorică:

Capitolul introductiv descrie modul în care este studiată structura celulelor și țesuturilor.

Următoarele două capitole sunt dedicate organizării structurale și funcționale a citoplasmei celulei umane și nucleului celular.

În continuare, următoarele șapte capitole descriu cele patru tipuri fundamentale de țesuturi care intră în alcătuirea organelor la om: țesutul epitelial, țesutul conjunctiv (și subtipurile acestuia), țesutul nervos și țesutul muscular.

Celelalte capitole explică organizarea și semnificația funcțională a acestor țesuturi în fiecare sistem de organe, iar în ultimul capitol sunt cuprinse informații de ultimă oră despre celulele care alcătuiesc sistemul vizual (globii oculari) și sistemul auditiv (aparatul acustico-vestibular).

Considerând toate aceste elemente nou introduse, sunt încrezător că Histologia lui Junqueira va continua să fie una dintre cele mai utile și larg folosite resurse educaționale în domeniul histologiei.

Anthony L. Mescher