Disponibilitate:  nedisponibila

Produsul nu poate fi comandat:

Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  82,95 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2017

Nr. pagini: 960 pagini

ISBN: 9789733907732

Categorii: Medicina / Sanatate, Carte nefolosită, Stomatologie

Descriere

Prezentare: Lucrarea de fata, una dintre publicatiile de exceptie in domeniu, abordeaza pe larg stiinta endodontiei care are o evolutie spectaculoasa si fructuoasa in zilele noastre, perspectiva din care s-a simtit acut nevoia ca, pe lânga elementele clasice de semiologie si tratament al imbolnavirilor pulpare, sa se introduca si noile achizitii teoretice si aplicative in domeniu: noi procedee de investigatie imagistica, echipamente operatorii, concepte terapeutice, materiale si instrumentar. Evolutia medicinei si-a pus amprenta si in endodontie. Pe lânga perioada de promovare a tehnicitatii, se constata o aprofundare extrem de benefica a mecanismelor etiopatogenice, a patologiei pulpei dentare si tesuturilor periapicale, precum si a corelatiilor de finete cu patologia sistemica. Colectivul de autori, apartinând atât mediului didactic, cât si celui al practicii medicale, are drept constanta pasiunea profesionala comuna, corelata cu participarea activa la evenimentele stiintifice relevante pe plan international.

Cuprins: pulpa dentara. morfologia endodontica. factorii etiologici ai patologiei pulpare. raspunsul imun in inflamatiile pulpare. formele anatomo-clinice ale inflamatiilor pulpare. factorul microbian in patologia endodontica. necroza si gangrena pulpara. morfofiziologia parodontiului apical. mecanismul imun in parodontitele apicale cronice. formele anatomo-clinice ale parodontitelor apicale acute. formele anatomo-clinice ale parodontitelor apicale cronice. resorbtia radiculara interna. resorbtia radiculara externa. resorbtia cervicala invaziva. sindromul endo-parodontal. examenul clinic in endodontie. diga. anestezia locala in endodontie. coafajul indirect. coafajul direct. pulpotomia. materiale si substante folosite in mentinerea vitalitatii pulpare. principiile tratamentului endodontic ortograd (nechirurgical). crearea accesului endodontic. instrumentarul endodontic manual. largirea manuala a canalelor radiculare. instrumentarul endodontic rotativ. largirea rotativa a canalelor radiculare. lavajul endodontic. Pansamentul endodontic antimicrobian. dezinfectia canalelor radiculare prin agenti fizici. accidente in largirea canalelor radiculare. obturatia de canal. prognosticul tratamentului endodontic ortograd. retratamentul endodontic ortograd. prognosticul retratamentului endodontic ortograd. chirurgia endodontica. prognosticul retratamentului endodontic retrograd (chirurgical). proceduri de albire a dintilor. restaurarea dintilor devitali. alternativa implanto-protetica in tratamentul patologiei pulpare. interfata endodontiei cu ortodontia. managementul pacientilor cu afectiuni sistemice in endodontie. inhalarea de corpi straini in tratamentul de canal. infectiile endodontice si patogeneza bolilor sistemice. biostimularea in câmp electromagnetic. materiale de obturatie de canal. examenul imagistic in endodontie.

Adresabilitate: Medici stomatologi specialisti in endodontie, rezidenti, specialisti ortodonti, medici de stomatologie generala, medici de chirurgie dento-alveolara, medici specialisti de medicina dentara, studenti in stomatologie.


Comandă online Tratat de endodontie. Volumele I si II la 82,95 lei scrisă de Andrei Iliescu, tiparită la editura Medicala în anul 2017. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Tratat de endodontie. Volumele I si II nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.