Disponibilitate:  în stoc

Preț:  30,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 176 pagini

ISBN: 9786068893228

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Biografii / Memorialistica, Carte nefolosită, Politica

Descriere

În Requiem pentru visul american. Cele 10 principii ale concentrarii bogatii si puterii, Noam Chomsky (unul dintre marii intelectuali publici de stânga si marii intelectuali publici în genere) identifica principiile si mecanismele pe baza carora, în decursul ultimilor patruzeci de ani, neoliberalismul a transformat „visul american” („You’re born poor, you work hard, you get rich“) într-un cosmar al inegalitatii economice si politice tot mai mari (o transformare, de altfel, care a avut loc în multe alte parti ale globului). Desi acest proces ca atare a început în anii ’70, Chomsky arata ca acesta reflecta o tendinta mai profunda de concentrare a puterii, detectabila înca din zorii republicii americane, când unul dintre Parintii Fondatori, James Madison, scria cu o sinceritate de invidiat ca menirea Senatului este sa protejeze o minoritate a celor foarte bogati de actiunile majoritatii. (Vladimir Bortun)

Noam Chomsky îndreapta proiectorul intelectului sau spre ideologia utopica a neoliberalismului, care sustine ideea absurda ca pietele ar trebui sa dicteze toate aspectele societatii umane. El diseca efectele dezastruoase ale acestei ideologii asupra societatii noastre si explica modul în care corporatiile au îndoctrinat publicul, mediul academic si mass-media pentru a accepta un proiect care a devastat vietile si a distrus conceptul de bine comun. Fiecare promisiune facuta de sustinatorii neoliberalismului este o minciuna. Puterea de a-si scrie propriile legi si reglementari a creat în cele din urma un sistem economic mafiot si un sistem politic mafiot, vizibile în cresterea puterii demagogului Donald Trump. (Chris Hedges)


Comandă online Requiem pentru visul american. Cele 10 principii ale concentrarii bogatiei si puterii la 30,00 lei scrisă de Noam Chomsky , Lucian Pricop, tiparită la editura Cartex în anul 2018. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.