Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  32,95 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2018

ISBN: 9786066098823

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura universala

Descriere

Dragostea lui Hesse pentru Francisc de Assisi o cunoaştem din romanul său Peter Camenzind, căruia îi dedică în acelaşi an o mică monografie.
"Despre un om modern nu am putea scrie aşa, nota el după încheierea lucrării într-o scrisoare către redactor, dar aici trebuia să le redăm glasul unor martori de mult amuţiţi, dintr-o perioadă îndepărtată."

Hesse descrie povestea vieţii acestui sfânt într-un stil anume ales de legenda transmisă din vremuri îndepărtate până la noi, aşa cum a descoperit-o printre altele în biografia medievală a lui Francisc scrisa de Toma de Celano şi în cele mai recente relatări ale lui Henry Thode şi Paul Sabatier.

Timp de aproape 80 de ani, această mică monografie nu ne-a fost accesibilă, căci Hesse a decis curând după scrierea ei că este "o lucrare prea simplă, scrisă în entuziasmul tinereţii, fără profunzime şi plină de obrăznicie, un stil în care nu mă mai regăsesc". În schimb,
criticii au primit volumaşul cu entuziasm.


Comandă online Francisc de Assisi la 32,95 lei scrisă de Hermann Hesse, tiparită la editura Rao Books în anul 2018. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Francisc de Assisi nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.