Psihosomatica. Utilizari ale psihoterapiei

Autor(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2017

Nr. pagini: 368 pagini

ISBN: 9786067199130

Categorii: Psihologie, Carte nefolosita, Psihoterapie

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Între minte și corp există o interacțiune vitală atât atunci când suntem sănătoși, cât și când suntem bolnavi. Bazându-se pe propria experiență clinică, Shoenberg aduce dovezi concrete ale efectelor benefice ale psihoterapiei în tratamentul tulburărilor psihosomatice. Autorul descrie dificultățile întâmpinate de psihoterapeut în lucrul cu pacienții psihosomatici și oferă recomandări tehnice pentru stabilirea unei bune alianțe terapeutice, pentru depășirea rezistențelor și elaborarea conflictelor interne.

Ilustrări clinice detaliate însoțesc trecerea în revistă a studiilor și cercetărilor clinice privind un spectru larg de afecțiuni psihosomatice. Sunt abordate și dimensiunile intersubiective profunde ale relației medic–pacient, care influențează demersul terapeutic. Scrisă într-un limbaj accesibil, cartea poate servi drept ghid pentru psihologi, medici și studenți în înțelegerea propriilor observații și experiențe clinice cu pacienții psihosomatici.

Peter Shoenberg
este psihiatru și psihoterapeut la University College London Hospital. A scris numeroase studii despre tulburările psihosomatice.