Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  30,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  30,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 240 pagini

ISBN: 9786065906310

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Roman strain

Descriere

Doi copii.

Doua povesti.

O singura tara-Sudan.

2008- Nya merge la balta in fiecare zi sa aduca apa pentru intreaga familie. Face acest lucru de dimineata pana seara, timp de 5 luni pe an, pana vine sezonul ploios.

1985- Salva ete silit sa paraseasca satul natal din cauza razboiului civil, care imparte Sudanul in 2 tabere : rebelii si guvernul.

Doua povesti tulburatoare despre supravietuire si tenacitate, chiar si in locurile in care s-ar parea ca nu mai exista nici urma de speranta.

Ediție recomandată pentru nivelul de limba engleză B1

Lungul drum către apă spune două povești tulburătoare despre supraviețuire și determinare, chiar și în locurile în care s-ar părea că nu mai există nici urmă de speranță. Romanul istoric conține poveștile alternante a doi copii: Nya (2008) și Salva (1985), amândoi din Sudan.

Datoria Nyei este de a aduce apă familiei sale zi de zi, de dimineața până seara, timp de mai bine de cinci luni pe an, până vine sezonul ploios. Salva devine unul dintre Băieții Pierduți ai Sudanului, unul dintre refugiații care străbat Africa pe jos în căutarea familiei și a unui loc ferit de război. Drumul lui este plin de pericole – de la armata rebelă până la lei și crocodili –, însă cea mai apăsătoare greutate se dovedește a fi singurătatea. Salva este un supraviețuitor, a cărui poveste se intersectează cu a Nyei și se construiește în jurul importanței fundamentale de a avea acces la apă potabilă, indiferent de apartența etnică, politică sau religioasă. Bazat pe fapte reale, Lungul drum către apă spune povestea războiului civil din Sudan, când mai mult de 20 000 de așa-ziși Băieți Pierduți au fost nevoiți să-și găsească adăpost în taberele de refugiați ale țărilor vecine și chiar în Statele Unite sau au rămas orfani. La fel ca ceilalți băieți, Salva știe că, dacă rămâne în Sudan, va fi forțat să lupte fie într-o tabără, fie în cealaltă.


Comandă online Lungul drum catre apa. Editie bilingva engleza-romana la 30,00 lei scrisă de Linda Sue Park, tiparită la editura Booklet Fiction în anul 2018. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.