Adevar sau provocare

Autor(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2016

Nr. pagini: 368 pagini

ISBN: 9786067194913

Categorii: SF / Fantasy, Carte nefolosita, Fantasy

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Un debut remarcabil despre o fată aflată la vârsta critică a adolescenţei şi un părinte disperat să afle adevărul înainte de a fi prea târziu.

Callie e acuzată că se comportă agresiv cu colegii ei, dar Rebecca ştie că fata blândă pe care a crescut-o trebuie să fie nevinovată.

După ce este absolvită de vină, Callie începe să primească ameninţări de la cea care a acuzat-o şi, pe măsură ce acestea devin tot mai grave, Rebecca se simte obligată să intervină. Decizia ei o face să-şi amintească de prieteniile şi trădările din propria-i adolescenţă, şi de tragedia care a marcat-o. Acum însă Rebecca nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă, iar Callie e în mare pericol.

Această poveste zguduitoare despre intensitatea trăirilor adolescentine şi despre identitatea complexă a unei fete ne dezvăluie cruzimea latentă în fiecare dintre noi şi felul în care impulsurile cele mai întunecate ne pot înstrăina de noi înşine.

" Adevăr sau provocare sondează relaţia secretă, obscură dintre victimă şi agresor. în romanul ei de debut, Lauren Frankel vorbeşte despre adolescenţa adevărată, aceea pe care nu o găseşti în cărţi: complicată, zbuciumată şi cu atât mai autentică." Miranda Beverly-Whittemore, autoarea bestsellerului New York Times Bittersweet

"Tulburătoare şi plină de suspans, cartea lui Lauren Frankel analizează cu acuitate constrângerile adolescenţei, cruzimea societăţii - şi cât de puţin ne cunoaştem copiii." People

Lauren Frankel a studiat limba engleză la Vassar College. Lucrând ca educatoare, apoi ca bibliotecară, a derulat programe dedicate copiilor atât în Statele Unite, cât şi în Marea Britanie.

Este absolventă a masteratului de Creative Writing din cadrul Universităţii East Anglia, unde i-a fost acordat Premiul David Higham. S-a născut în Connecticut, SUA, iar în prezent locuieşte în Anglia, alături de familie.

"Incitant şi emoţionant, Adevăr sau provocare pune în lumină teritoriul fragil al prieteniei dintre adolescenţi, oferind în acelaşi timp noi perspective asupra complicatei probleme a agresiunii în şcoală." Kimberly McCreight, autoarea bestsellerului Reconstructing Amelia

"Am ridicat privirea spre panou, întrebându-mă dacă asta se numea că am făcut dreptate. Fiecare putea alege în continuare în ce lumină să o vadă pe Callie. Unii ar putea zice că nenorocita a găsit ce-a căutat. Alţii aveau să vadă în ea o victimă. Câţiva, poate, aveau să fie uluiţi că la noi în oraş s-a putut întâmpla un lucru ca ăsta. Doar că de-acum înainte ea avea să-i urmărească în drumurile lor, avea să fie acolo ca un memento, în plimbările târzii din noapte, sau dimineaţa, în timp ce se îndreptau spre meciuri de fotbal sau dansuri, cu pielea strălucindu-i în bătaia neoanelor orbitoare."