Flori de cires si Coca-Cola

Autor(i):

Editura:

Colectia: Loveswept

Anul aparitiei: 1994

Nr. pagini: 237 pagini

Categorii: Beletristica si critica, Carti de dragoste

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Cartea prezinta povestea unui tanar pe nume Masao, ai carui parinti sunt detinatorii unui imperiu industrial. Prologul descrie moartea parintilor sai, un accident de avion survenit in America. Masao, ce nu avea decat optsprezece ani, a mostenit peste noapte tot ce au cladit parintii sai si, impreuna cu unchiul si matusa sa, pleaca in America, pentru a aduce acasa ramasitele parintilor sai. Unchiul sau, ce vroia imperiul colosal industrial doar pentru el, croiste un plan pentru a scapa si de ultimul obstacol ce- i statea in cale pentru a ajunge stapanitorul bunurilor cumnatilor sai. Astfel, Masao ajunge sa joace sah cu unchiul sau, miza fiind propria- i viata. Masao da dovada de curaj, putere, incredere si, ceea ce e evidentiat cel mai tare in carte: istetime. Baiatul reuseste sa scape de fiecare data de unchiul sau, de detectivi, de politie si reuseste sa se strecoare printre locuitori. Tot in timp ce fugea de unchiul sau, Masao se indragosteste, isi face prieteni noi, reuseste sa vada America, lucru pe care trebuia sa- l faca impreuna cu tatal sau, observa stilul de viata al americanilor, reuseste sa vada viata cum nu o mai vazuse pana atunci.
Modul de gandire a lui Masao este impresionant , anticipand fiecare miscare a unchiului sau, reusind sa para un simplu muncitor in propria- i firma. Asa cum spuse si Teruo, unchiul baiatului: " La jocul de sah nu conteaza sah, ci sah- mat" , Masao a reusit sa- i dea un sah- mat cand se astepta mai putin.
Un joc dus pana la limite, ce implica multa istetime, creativitate si, cel mai important, doi oameni dispusi sa dea orice pentru a- si atinge scopurile, fie ele rele sau bune.