Disponibilitate:  în stoc

Preț:  36,19 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2014

Nr. pagini: 431 pagini

ISBN: 9789731182445

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Informatii / Spionaj, Diverse, Diverse, Carte nefolosită, Informatii / Spionaj

Descriere

"Dezinformarea strategica" este cea mai veche, mai secreta, mai perversa, dar, totodata, cea mai putin cunoscuta arma din istorie. Ea a contribuit insa la faurirea multor imperii, a constituit baza unor uriase lovituri financiare, a realizat jocuri diplomatice intrate in istorie si este hrana de fiecare zi a mass-media. Americanii numesc aceasta tehnica de "Inducere in eroare" a adversarului politic ori militar "disinformation" ("dezinformare"), uneori "deception". Francezii ii spun, gastronomic, "intoxication" ("intoxicare"). Iar rusii, "maskirovka" ("dezinformare", "farsa, in masa"), termen imprumutat din arta circului. Parintele conceptului a fost insa filosoful chinez Sun Tzu, cel are l-a elaborat acum peste 2.500 de ani. Tratatul sau, azi celebru - intitulat "Arta razboiului" - se preupune ca ar fi fost scris in anul 512 i.Hr. "Arta razboiului" a postulat urmatorul paradox:

"Rationamentul suprem al artei razboiului trebuie sa fie acela de a invinge rezistenta inamicului, inca inainte de a incepe lupta".


Comandă online De la Sun tzu la KGB. Arta dezinformarii strategice - Volumul 2 la 36,19 lei scrisă de Vladimir Alexe, tiparită la editura Stefan în anul 2014. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.