Disponibilitate:  în stoc

Preț:  34,34 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2013

Nr. pagini: 192 pagini

Tip copertă: tare

ISBN: 9786067884197

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Literatura, Cărți pentru copii

Descriere

Emil, Profesorul, Pony Hütchen, micul Vineri şi Gustav, prietenii din Emil şi detectivii, se reunesc acum datorită Profesorului, care îi invită în vacanţă la casa lui de la Marea Baltică.

Intâlnirea celor cinci prieteni se dovedeşte a fi mai mult decât o simplă excursie pentru relaxare şi joacă. Peripeţiile prin care vor trece tinerele personaje le vor cere din nou isteţime şi curaj, dovedind o dată în plus valoarea prieteniei adevărate.

ERICH KäSTNER s-a născut pe 23 februarie 1899 la Dresda. A scris poezii, romane, povestiri, dar a devenit celebru în toată lumea mai ales datorită cărţilor sale pentru copii.

Scriitorul s-a născut într-o familie săracă. Tatăl său era şelar, iar mama casnică. Pentru a suplimenta venitul familiei, mama lucra din când în când ca frizeriţă.

Erich Kästner a avut o relaţie foarte apropiată cu mama sa. După plecarea de la Dresda, îi scria acesteia în fi ecare zi. Figura mamei iubitoare şi autoritare se regăseşte, de altfel, în majoritatea scrierilor sale.

După studii de istorie, literatură, filozofie şi teatru pe care le urmează la Leipzig, scriitorul pleacă la Berlin, unde lucrează ca jurnalist.

Erich Kästner a scris numeroase cărţi pentru copii, printre care 35 Mai (1932), Emil şi cei trei gemeni (1933, continuarea romanului Emil şi detectivii) sau Secretul celor două Lotte (1949).

In 1960, Erich Kästner a primit Premiul Hans Christian Andersen, cea mai înaltă distincţie pentru literatura pentru copii.

Scriitorul s-a stins din viaţă pe 29 iulie 1974, la München.

WALTER TRIER (25 iunie 1890, Praga – 8 iulie 1951, Craigleith, Canada) a fost un ilustrator care a devenit cunoscut mai ales pentru ilustraţiile ce însoţesc textele lui Erich Kästner şi pentru copertele realizate pentru revista britanică Lilliput.Comandă online Emil si cei trei gemeni la 34,34 lei scrisă de Erich Kastner, tiparită la editura Arthur în anul 2013. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.