Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  15,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: FILOZOFIE

Anul apariției: 1991

Nr. pagini: 235 pagini

Categorii: Filosofie

Descriere

Pastrat in cinci manuscris sub titlul De Dialectica sau Principia dialecticae, acest opuscul al lui Augustin a fost editat mai intii la Basel, in 1558, sub numele lui Chirius Fortunatianus. Actuala editie, reproducind editia Humanitas din 1991, pune la dispozitia publicului romanesc unul din textele cele mai citite si mai intens studiate din Evul Mediu latin.
Abordind reflectia filozofica din perspectiva limbajului, Augustin ajunge sa transforme dialectica stoico-aristotelica intr-o adevarata teorie semiologica.
Cunoasterea nemijlocita a textelor grecesti explica de ce Augustin a fost considerat drept cel mai mare semiotician al Antichitatii, un adevarat intemeietor al acestei directii de cercetare.
Prin raportare la doctrina augustiniana, teoriile saussuriene pot aparea astazi adevarate supravietuiri.


Comandă online De dialectica (editie bilingva latina-romana) la 15,00 lei scrisă de Sfintul Augustin, tiparită la editura Humanitas face parte din colecția FILOZOFIE. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul De dialectica (editie bilingva latina-romana) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.