Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  19,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2003

Nr. pagini: 324 pagini

ISBN: 9735004143

Categorii: Beletristică și critică, Roman romanesc

Descriere

Filip al IV-lea (Filip cel Frumos) domneste la inceputul secolului al XIV-lea ca stapin absolut al Frantei.
De o frumusete legendara, cu o privire glaciala in care se citeste dispretul, acest rege, a carui trasatura principala de caracter este vointa, se opune suprematiei papale, instalindu-si propriul papa la Avignon, reduce seniorii turbulenti la tacere, ii biruie pe flamanzi si pe englezii din Aquitania, lucrind metodic la consolidarea unui stat centralizat.
Singurii care reusesc sa i se opuna sint cavalerii templieri. Organizatie puternica din punct de vedere militar, religios si financiar, acestia il nelinisteau pe Filip prin independenta lor, iar bogatiile lor ii stirneau lacomia.
Conducatorii ordinului sint intemnitati si, cu ajutorul sfetnicului regal care aduna false dovezi incriminatoare, li se insceneaza un proces la tribunalul ecleziastic care ii condamna la ardere pe rug; prada flacarilor, ei blestema toata semintia regala a Frantei.


Comandă online Regii blestemati, Volumul 1 Regele de Fier la 19,00 lei scrisă de Maurice Druon, tiparită la editura Humanitas în anul 2003. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Regii blestemati, Volumul 1 Regele de Fier nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.