Disponibilitate:  în stoc

Preț:  12,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Piticul cu povesti

Anul apariției: 2013

Nr. pagini: 128 pagini

ISBN: 9786068271255

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Basme / Povesti, Cărți pentru copii

Descriere

Aleksei Nikolaevici Tolstoi a fost un scriitor rus care a abordat multe genuri, dar care s-a specializat în literatura SF si romane istorice. în 1936 a scris o adaptare a faimoasei povesti italiene "Pinocchio", reintitulatã "Aventurile lui Buratino sau Cheita de Aur". Personajul principal al povestirii, Buratino, a devenit rapid foarte popular printre cetatenii sovietici de toate vârstele. Tolstoi a scris mai multe carti pentru copii, prima fiind "Copilaria lui Nikita", o descriere a primilor ani ai fiului sau.

S-a nascut în Nicolaevsk (astazi Pugaciov), Regiunea Saratov în familia unuia dintre membrii saraciti ai familiei contilor Tolstoi. Tatal lui, contele Nicolai Aleksandrovici Tolstoi, era un husar pensionat si proprietar de pamânturi; mama sa, Aleksandra Leonievna Bostrom (nascuta Turghenieva, cunoscuta si cu numele Aleksandra Tolstoi) era scriitoare de literatura pentru copii.
Tolstoi a publicat doua romane foarte lungi, "Petru întâiul"(1929-45), în care a încercat sa faca o legatura între politica lui Petru cel Mare si cea a lui Stalin, si "Calvarul (Drumul catre Golgota)" (1922-41), în care descria evenimente din perioada 1914 – 1919, inclusiv din razboiul civil. Este autorul mai multor piese de teatru.
Aleksei Tolstoi este considerat ca fiind autorul unora dintre primele si cele mai bune povestiri stiintifico-fantastice în limba rusa. Romanele "Aelita" (1923) despre o calatorie spre Marte si Hiperboloidul inginerului Garin (1927) s-au bucurat de popularitate imensa, primul dintre ele fiind ecranizat în 1924. Mai multe filme facute în Uniunea Sovieticã se bazeazã pe romane scrise de Tolstoi.


Comandă online Cheita de aur - Aventurile lui Buratino la 12,00 lei scrisă de Aleksei N. Tolstoi, tiparită la editura Andreas face parte din colecția Piticul cu povesti. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.