Culegere de probleme de fizica generala, Volumul al II-lea - Optica. Fizica moleculara si termodinamica. Fizica atomica si nucleara

Autor(i): , , , ,

Editura:

Anul aparitiei: 1962

Nr. pagini: 450 pagini

Categorii: Fizica, Invatamant - Educatie, Invatamant superior, Manuale scolare

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Problemele din culegere au fost propuse spre rezolvare studentilor Institutului fizico-tehnic din Moscova. Cunostintele de fizica, necesare pentru rezolvarea problemelor, nu depasesc cadrul cursului de fizica generala predat la facultatile de fizicaale universitatilor si la acele institute de invatamant superior in care fizica constituie una dintre disciplinele de baza. In cazurile izolate,cand sunt necesare cunostinte suplimentare,acestea sunt indicate odata cu fomularea problemelor.

Capitolul intitulat "Optica" contine probleme de optica geometrica,fotometrie,interferenta,difractie,presiunea luminii,optica moleculara.

Capitolul "Fizica moleculara si termodinamica" trateaza diferite aplicatii referitoare la termometrie,calorimetrie,dilatatia corpurilor,conductie termica,legile gazelor,principiile termodinamicii,tensiunea superficiala,teoria cinetica a gazelor.

Capitolul "Fizica atomica si nucleara" are probleme de structura atomului,spectre de radiatie,natura cuantica a luminii,proprietatile ondulatorii ale particuleleor,metode experimentale in fizica atomica si nucleara.