Disponibilitate:  în stoc

Preț:  19,99 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Nobel

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 224 pagini

Tip copertă: tare

ISBN: 9786066093705

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura universala

Descriere

Hermann Hesse a dus propria luptă împotriva microbilor, sufletului în câmpul literaturii. A lucrat devotat să ne arate, prin poemele şi povestirile sale de o mare fineţe stilistică, felul în care ne putem ridica din mlaştini. El a trimis către mottoul tânărului Joseph Knech din Jocul cu mărgele de sticlă: «Transcende!» avansează, mergi mai sus, cucereşte-te pe tine însuţi! Pentru că a fi om înseamnă a suferi o ruptură de nevindecat, a fi împins deopotrivă către bine şi către rău. Vom dobândi armonia şi liniştea numai când vom ucide egoismul din noi. Acesta este mesajul lui Heese către lumea acestei epoci răvăşite, răsunând de gemetele vanitaţii şi la Est şi la Vest. Mai ales, Hesse este răsplătit cu Premiul Nobel în calitate de filosof profund şi de critic acid al societăţii contemporane prin povestirile sale.” (Sigurd Curman, Preşedintele Academiei Regale Suedeze, la decernarea Premiului Nobel, 1946)

Hermann Hesse spune că scriitorul nu trebuie să fie o lumină spre cititor. Meritul constă în faptul că, fereastra fiind, nu stă în calea luminii, nu o opreşte. El trebuie să îndrăgească lumina, să fie deschis realitaţii, să filtreze adevărul.” (I. Negoiţescu)


Comandă online Cele mai frumoase povestiri (volumul 2) - Colectia Nobel, volumul 20 la 19,99 lei scrisă de Hermann Hesse, tiparită la editura Rao Books face parte din colecția Nobel. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.