Disponibilitate:  în stoc

Preț:  30,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): , ,

Editura:

Colecția: Matematica

Anul apariției: 2013

Nr. pagini: 300 pagini

Limba: engleza

ISBN: 9789733033240

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Geometrie, Matematica, Învățamânt - Educație, Manuale scolare, Carte Școlară, Carte nefolosită, Manuale scolare

Descriere

Lucrarea este redactată în limba engleză. Prin această carte, cititorii se pot familiariza cu terminologia şi notaţiile matematice folosite pe plan internaţional, în legătură cu geometria patrulaterului. Autorii au o mare experienţă ca problemişti, ca autori de articole şi cărţi de matematica. O parte din interesul şi preocupările lor, l-a avut şi-l are geometria elementară. In acest moment, din cauza programei şcolare, interesul elevilor şi al profesorilor pentru geometria elementară este din ce în ce mai scăzut. Şi din acest motiv, a fost scris volumul de faţă.
Această carte poate fi folosită de elevi, începând din clasa a VII-a, când se studiază foarte puţin patrulaterele, deoarece fiecare paragraf conţine şi noţiuni şi rezultate accesibile acestei vârste. însă, această carte se adresează în primul rând elevilor pasionaţi de geometria patrulaterului. Lucrarea pune accentul pe proprietati referitoare la patrulaterul inscriptibil şi la patrulaterul circumscriptibil.
Lucrarea de faţă este o monografie. Ea poate fi folosită cu succes de elevii care se pregătesc pentru olimpiade, având pe lângă partea teoretică, multe probleme date la concursuri de matematică şi probleme cu grad mai mare de dificultate. Volumul poate furniza teme pentru elaborarea lucrării de gradul I de către profesori sau poate fi utilizat, pur şi simplu, pentru îmbogăţirea culturii geometrice a oricărui matematician.
Cartea conţine o parte teoretică cuprinsă în primele şase capitole. Aceasta este accesibilă, dar conţine şi rezultate foarte recente din literatura de specialitate (geometria patrulaterului). Ultimul capitol conţine 221 de probleme, deci poate fi considerat ca o culegere de probleme. Problemele sunt selectate din reviste „puternice” şi au ca autori problemişti „consacraţi”. Fiecare problemă propusă în acest capitol este urmată de rezolvarea ei.


Comandă online An introduction to quadrilateral geometry la 30,00 lei scrisă de Mihaly Bencze , Nicusor Minculete , Ovidiu T. Pop, tiparită la editura Didactica si Pedagogica face parte din colecția Matematica. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.