Romanii - Istorie. Cultura. Obiceiuri si costume. Curiozitati

Autor(i):

Editura:

Colectia: Istorie pentru copii

Anul aparitiei: 2012

Nr. pagini: 36 pagini

Tip coperta: tare

ISBN: 978-606-93136-2-6

Categorii: Enciclopedii / Cultura generala, Carti pentru copii, Istorie antica, Istorie

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Cartea este nefolosita!

Romanii sunt creditaţi cu inventarea betonului modern ca material de construcţie, material complet revoluţionar în vremea aceea. Componentele de bazã ale betonului nu s-au schimbat de mii de ani şi în multe privinţe betonul roman era calitativ superior celui modern.


Au existat și femei gladiator, și nu puține. Doamnele războinice ale amfiteatrelor romane erau denumite Gladiatrices. Cu toate ca prima menționare exactă a acestora exista din timpul împaratului Nero (37-68 e.n.), unele documente sugerează apariția lor cu ani buni înainte de domnia acestuia. împăratul Severus a interzis prezența femeilor gladiator în arene, undeva în jurul anului 200 e.n., cu toate că există unele dovezi conform cărora femeile gladiator ar fi continuat să lupte în clandestinitate.


Se spune că Nero a dat foc Romei. Mulți istorici au convenit asupra faptului că împaratul Nero nici măcar nu era în Roma când au izbucnit primele incendii. Focul a izbucnit în prăvăliile celor care vindeau lichide inflamabile în timp ce Nero se afla, de fapt, în Antium. Odată ce a auzit de incendiu, împăratul Nero s-a reîntors în grabă în Orașul celor Șapte Coline pentru a organiza detașamentele care să lupte împotriva propagării focului. Cât despre adevăratul autor al incendierii Romei, acesta a rămas nedescoperit pâna în prezent.

In Roma Antică pedeapsa pentru uciderea propriului tată era să fii înecat într-un sac, împreună cu o viperă, un câine şi un cocoş. Motivul din spatele acestei practici? Se pare că nimeni nu ştie!