Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  21,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Descriere

Durată: 71 minute.

Creștinii din Egipt. Cândva majoritari, acum minoritari!

Persecutiile i-au decimat, stăpânirile străine le-au condiționat existenta. Din mijlocul lor s-au ridicat însă mari Sfinți, Părinți și scriitori ai Bisericii, într-un număr impresionant: Antonie cel Mare, Paisie cel Mare, Macarie cel Mare, Clement Alexandrinul, Atanasie și Chiril, Ioan cel Milostiv și atâția alții.

Mănăstirile de aici, unele înființate de mai bine de 1700 de ani, respiră încă aerul creștinismului primar. Icoane, simboluri, limbă și cult, monahism, arhitectură și pustiu sunt elementele uneia dintre cele mai importante, dar puțin cunoscute pagini din istoria trăirii creștine. O istorie a rezistenței prin cultură și credință.

”Pelerini în Egiptul creștin” este video-mărturia unică despre cei mai încercați, dar vii mărturisitori ai credinței creștine de pe Glob. Parcursul miilor de kilometri dintre Sinai, Cairo și Alexandria, biserici și mănăstiri sădite în deșert, viață religioasă într-un context istoric și geografic aspru, toate vorbesc despre un Egipt creștin, apostolic.


Comandă online Pelerini in Egiptul crestin - DVD la 21,90 lei, tiparită la editura Institutul Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane în anul 2012 DVD. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Pelerini in Egiptul crestin - DVD nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.