Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  55,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 538 pagini

ISBN: 978-973-127-815-5

Categorii: Drept international, Drept

Descriere

Noul Cod civil (Legea nr. 287/2009) consacra dispozitiilor de drept international privat Cartea a VII-a (art. 2.557-2.663).
Normele tranzitorii si de punere în aplicare a acestor dispozitii sunt cuprinse în Legea nr. 71/2011.
De asemenea, noul Cod de procedura civila (Legea nr. 134/2010) - care va intra în vigoare la data ce se va stabili prin legea de punere în aplicare - reglementeaza procesul civil international în Cartea a VII-a (art. 1.050-1.118).

în acord cu aceste acte normative, lucrarea de fata prezinta detaliat principalele institutii juridice ale dreptului international privat român, cu trimiteri bibliografice la numeroase lucrari de specialitate române sau straine, precum si la solutii jurisprudentiale ale instantelor nationale ori ale Curtii de Justitie de la Luxembourg.

Pe lânga izvoarele interne relevante, sunt trecute în revista si unele izvoare internationale, cum ar fi: regulamente ale Uniunii Europene, conventii internationale, protocoale internationale etc.

Aspectelor introductive privind aceasta disciplina le urmeaza problemele generale ale dreptului international privat, conflictele de legi în diverse materii, conflictele de jurisdictii (cu referiri inclusiv la arbitrajul international), precum si regimul strainilor în România.

Lucrarea Drept international privat este utila nu numai pentru studentii facultatilor de drept, ci si pentru teoreticienii si practicienii dreptului.


Comandă online Drept international privat - Actualizat in raport de noul Cod Civil, noul Cod de procedura civila si Regulamentele Uniunii Europene la 55,00 lei scrisă de Dan Lupascu , Diana Ungureanu, tiparită la editura Universul Juridic în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Drept international privat - Actualizat in raport de noul Cod Civil, noul Cod de procedura civila si Regulamentele Uniunii Europene nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.