Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  29,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Colecția: Dictionare

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 202 pagini

ISBN: 978-973-127-750-9

Categorii: Dictionare de drept, Dictionare specializate, Dicționare și ghiduri

Descriere

Lucrarea Lexicon juridic latin-roman are o parte introductivă intitulată Termeni fundamentali în dreptul roman şi partea de conţinut propriu-zisă intitulată Maxime, principii şi expresii din dreptul roman, fiecare prezentând textul original în limba latină - în ordinea alfabetică -, şi traducerea acestuia în limba română.

Rodul unei colaborări dintre doi colegi - cadre didactice la Univer­sitatea de Vest din Timişoara - unul jurist (prof. univ. dr. Radu I. Motica) la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi unul latinist (prof. univ. dr. Dan Negrescu) la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, Lexiconul juridic latin-român este o lucrare în care autorii au încercat, pe de o parte, să nu deformeze înţelesul (de cele mai multe ori juridic) textelor latine, iar, pe de altă parte, să nu abdice de la regulile lexicale şi gramaticale ale unei traduceri autentice. Din acest "compromis" s-ar putea ca latiniştii să-i acuze pe autori că nu au făcut o traducere "ad litteram" a textelor, iar juriştii să-i acuze tocmai că au neglijat conţinutul juridic al textelor. De asemenea, cu ocazia traducerii textelor s-a renunţat la termenii arhaici şi depăşiţi din limba română care au fost înlocuiţi cu termeni actuali - problemă deja tranşată şi de către alţi autori.

Tocmai din aceste motive, considerăm că unele neajunsuri sunt inerente unui asemenea demers, astfel încât, în măsura în care le vom constata, sau ne vor fi aduse la cunoştinţă de către cititori avizaţi, vom încerca să le corectăm într-o viitoare ediţie.


Comandă online Lexicon juridic latin-roman, Editia a II-a revazuta si adaugita la 29,00 lei scrisă de Dan Negrescu , Radu I. Motica, tiparită la editura Universul Juridic face parte din colecția Dictionare. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Lexicon juridic latin-roman, Editia a II-a revazuta si adaugita nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.