Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  9,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Descriere

In contextul vitalizarii crescinde a preocuparilor pentru abordarile feministe in spatiul romanesc, cartea de fata se prezinta ca un rezultat al unor cercetari in premiera pentru comunitatea academica din Romania. Este vorba despre evidentierea teoriilor feministe care s-au dovedit a fi o importanta alternativa la gindirea moderna, logocentrica si instrumentala. Demontarea constructului social care dicteaza inferioritatea sociologica a femeii, critica feminista a limbajului, mecanismele specifice presei scrise si audiovizuale, discursul filmic de tip documentar - sint teme deopotriva adresate femeilor si barbatilor.
Cuprins

Identitatea feminina si discursul mediatic in Romania postcomunista (Daniela Roventa-Frumusani)

  • Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa in tara? Imaginea femeilor in emisiunile romanesti de divertisment (Romina Surugiu)
  • Limbaj, gen si putere (Otilia Dragomir)
  • De la "feminist" la "feminism": o istorie selectiva a intersectiei femeilor cu filmul documentar (Adina Bradeanu)

  • Comandă online Femei, cuvinte si imagini. Perspective feministe la 9,90 lei scrisă de Otilia Dragomir , Adina Bradeanu , Daniela Roventa-Frumusani , Romina Surugiu, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Studii de gen / Politica si politologie / Sociologie. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Femei, cuvinte si imagini. Perspective feministe nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.