Disponibilitate:  în stoc

Preț:  15,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): , , ,

Coordonator(i):

Editura:

Colecția: FOARTE BINE!

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 230 pagini

ISBN: 9789734714988

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte Școlară, Carte nefolosită, Culegeri si caiete auxiliare

Descriere

In contextul aplicarii noilor programe de limba si literatura romana, centrate pe formarea la elevi a competentelor specifice - competente derivate din cele generate si circumscrise celor opt competente-cheie prevazute de Cadrul Comun European de Referinta pentru Limbi -, o lucrare de tipul celei de fata are rolul de a-l orienta atat pe profesor, cat si pe elevul din clasele V-VIII in activitatea de predare-invatare-evaluare. Ea pleaca de la premisa ca limba si literatura romana in invatamantul preuniversitar trebuie predata si insusita ca o disciplina de cultura generala, al carei studiu nu are ca finalitate specializarea filologica a elevilor, ci construirea competentei de comunicare si a competentei culturale a acestora, „alfabetizarea” lor functionala cu domeniul, fara a-i conduce catre abstractiunile teoretice din aria academica.
Volumul are, asadar, o structura complexa, adresandu-se mai intai profesorilor de specialitate, printr-o prezentare succinta si deschisa - fara a fi exhaustiva - a relatiei dintre vechea programa, noua programa si orientarile europene privind construirea la elevi a competentei de comunicare in limba materna. Partea cea mai intinsa a lucrarii ofera, in primul rand elevilor, prin varietatea exercitiilor propuse, o perspectiva pragmatica de abordare a cunostintelor in procesul de invatare, prin implicarea constienta si activa in dobandirea unei competente reale de comunicare in limba romana, atat a elevilor din scolile cu predare in aceasta limba, cat si a celor din scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale.
Mina-Maria RUSU

Culegerea cuprinde teste pentru Concursul Scolar National de Competenta si Performanta COMPER


Comandă online Exercitii practice de limba romana - Clasa a VIII-a. Competenta si performanta in comunicare la 15,00 lei scrisă de Geanina Cotoi , Carmen-Irina Haila , Mihaela Timingeriu , Irina-Carmen Haila Mina-Maria Rusu, tiparită la editura Paralela 45. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.