Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  8,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Collegium. Litere

Anul apariției: 1998

Nr. pagini: 350 pagini

ISBN: 973-683-133-7

Categorii: Filosofie

Descriere

Traducere de Mihai Ungurean Lucrarea a fost publicata initial in limba franceza (1988, Presses Universitaires de France, colectia ecriture), devenind in scurt timp un titlu de referinta pentru cei interesati de comparatism, teorie si critica literara. Profesorul Adrian Marino propune o teorie a literaturii ale carei obiective si mijloace sa fie in mod esential "comparatiste", asadar o schimbare de perspectiva si de metodologie care corespunde intru totul universalitatii literaturii, pe de o parte, dar si, pe de alta parte, imperativului de a asigura autonomia disciplinei insesi.
Cuprins

O "poetica comparatista" - Literatura universala sau literatura - O teorie a literaturii - despre invarianti - O metoda comparatista - A defini literatura


Comandă online Comparatism si teoria literaturii la 8,90 lei scrisă de Adrian Marino, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Collegium. Litere. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Comparatism si teoria literaturii nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.