Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  9,90 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Carte de buzunar

Anul apariției: 2011

Nr. pagini: 240 pagini

ISBN: 9789736699702

Categorii: Literatura universala, Beletristică și critică

Descriere

Singura mea ocupaţie a fost să urmăresc o fericire absolută la care credeam că pot ajunge cu ajutorul femeilor; nu există ceva mai iluzoriu.“

Considerat capodopera lui André Maurois, Climate este un roman epistolar de factură psihologizantă. Aflat în căutarea Amazoanei, a Reginei, a femeii perfecte, Philippe Marcenat se îndrăgosteşte de Odile. Relaţia se va complica prin jocul intelectual al bărbatului – suspicios, gelos, analist – şi lejeritatea frivolă a femeii, care nu face nimic pentru a-i infirma bănuielile. Partea a doua a romanului aduce schimbarea vocii epistolare: cea care povesteşte este acum Isabelle. Ea manifestă seriozitatea analitică a lui Philippe în mariajul său cu Odile, iar acesta, plictisit de încrâncenarea şi de grija femeii, încearcă să evadeze, apropiindu-se până la nuanţă de vechea Odile...

Cele mai citite cărţi, de la clasici la contemporani. Colecţia Carte de Buzunar – un refugiu în lectură, oricând, oriunde, între două destinaţii, la un ceai sau în autobuz.

André Maurois, născut Emile Salomon Wilhelm Herzog (1885, Elbeuf, Seine Maritime, Franţa – 1967, Paris), romancier, autor de biografii şi eseist francez, e cunoscut în special pentru biografiile sale romanţate despre Shelley, Balzac, Proust, Frédéric Chopin sau Benjamin Franklin. în Primul Război Mondial, Maurois a activat ca ofiţer de legătură cu armata Marii Britanii.
A debutat ca romancier cu Les silences du colonel Bramble (1918), o ficţiune acidă inspirată de experienţa din timpul războiului. Biografia lui Shelley, Ariel (1923), extrem de bine primită de cititori, a fost însă criticată de specialişti pentru lipsa de rigoare academică; biografiile ulterioare au respectat standarde academice mult mai riguroase.
Considerat capodopera lui Maurois, Climate (1928) e un roman despre iubire, gelozie şi despre slăbiciunile umane. Apărut între o biografie a lui Disraeli (1927) şi una a lui Voltaire (1932), Climate îi e dedicat celei de a doua soţii a romancierului, Simone de Caillevet. Romanul a fost ecranizat, în 1962, de Stellio Lorenzi.
Maurois a ţinut frecvent prelegeri în America înainte de cel de al Doilea Război Mondial şi apoi, după ocuparea Franţei de către nazişti, s a mutat în Statele Unite. Din 1943 şi până la terminarea războiului a activat, alături de Antoine de Saint Exupéry, în cadrul forţelor Aliaţilor din Africa de Nord. A fost, în 1951, primul preşedinte al juriului de la Cannes. Din 1938 a fost membru al Academiei Franceze. Printre titlurile sale cele mai cunoscute, în afară de biografii, se numără Le cercle de famille (roman, 1932); Histoire de France (1947); Les roses de septembre (1956, roman); Mémoires (1970).


Comandă online Climate la 9,90 lei scrisă de Andre Maurois, tiparită la editura Curtea Veche face parte din colecția Carte de buzunar. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Climate nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.