Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  28,80 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  28,80 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Colectia: Bestseller international

Anul aparitiei: 2011

Nr. pagini: 208 pagini

ISBN: 9786066000086

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Criza, Economie, Educative, Carte nefolosita

Descriere

Considerată cea mai gravă după marele crah din 1929, actuala criză financiară a intrat în faza acută în septembrie 2008. Fannie Mae şi Freddie Mac, două instituţii americane de credit ipotecar susţinute de guvernul SUA, au fost la un pas de faliment. Bănci puternice precum Lehman Brothers şi Merrill Lynch s-au prăbuşit, în timp ce Rezerva Federală căuta disperată soluţii. Panica a luat amploare şi s-a propagat ca un val seismic în întreaga lume, din Europa până în Japonia.

Chiar şi acum, la peste doi ani de la izbucnirea crizei, efectele ei încă se fac simţite. Care au fost, însă, cauzele care au determinat colapsul financiar? Cartea de faţă vă propune o analiză a ideologiei economice americane din ultimii 40 de ani, de la epoca liberal-keynesiană până la teoria pieţei libere aparţinând Şcolii de la Chicago. Morris este convins că paşii greşiţi făcuţi în timpul administraţiilor Nixon, Ford şi Carter, dar şi politicile Rezervei Federale au adus Statele Unite în derivă economică, au provocat căderea dolarului şi declinul sectorului de afaceri american. Totul a culminat cu explozia balonului imobiliar a creditelor ipotecare subprime.

 

Fost bancher şi avocat, Charles R. Morris este unul dintre cei mai buni analişti financiari ai momentului. Publicată la începutul anului 2008, cartea de faţă este o adevărată profeţie a crizei ce urma să izbucnească, dar şi un ghid al celor care vor să descopere dedesubturile lumii finanţelor mondiale. De acelaşi autor a mai apărut, la Editura Litera, Criza economică şi profeţii ei.