Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  29,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Studii de securitate

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 224 pagini

Categorii: Siguranta Nationala, Politică

Descriere

Există un vid de securitate real în lumea de azi. Milioane de oameni din regiuni precum Orientul Mijlociu sau Africa Centrală si de Est sau Asia Centrală, unde au loc „noile războaie”, trăiesc cu teama zilnică fată de violentă. Mai mult, „noile războaie” sunt tot mai mult interconectate cu alte riscuri globale – răspândirea bolilor, vulnerabilitatea fată de dezastrele naturale, sărăcia si lipsa adăposturilor. Totusi, conceptiile noastre asupra securitătii, provenite din experientele dominante din Al Doilea Război Mondial si bazate pe folosirea fortei militare conventionale, nu reduc acest sentiment de insecuritate; mai degrabă îl adâncesc. Această carte este o explorare a acestui vid de securitate. Argumentează în favoarea unei noi abordări a securității, bazată pe conversații globale – o dezbatere publică între grupurile societății civile și între indivizi, precum și între state și instituții internaționale. Capitolele decurg din analiza deschizătoare de drumuri a lui Kaldor asupra caracterului „noilor războaie” în locuri precum Balcanii și Africa în timpul anilor 1990. Primele patru capitole prezintă contextul; acoperă experiențele intervențiilor umanitare, natura puterii americane, noile mișcări religioase și instituționaliste care sunt asociate cu globalizarea și cum aceste diferite aspecte ale actualelor dileme ale securității au căpătat formă în Balcani. Restul capitolelor au un caracter mai normativ, preocupându-se cu evoluția ideii de societate civilă globală, cu relevanța teoriei războiului drept într-o eră globală și cu conceptul securității umane și ce ar putea însemna implementarea unui astfel de concept.

Continut:

Preface. Introducere 1 Un deceniu de intervenții umanitare, 1991-2000 2 Puterea Americană: de la Constrângere la Cosmopolitanism? 3 Naţionalism şi globalizare 4 Intervenţii în Balcani: un proces de învăţare nefinalizat 5 Ideea unei societăţi civile globale 6 Războiul drept şi pacea dreaptă 7 Securitate Umană

Despre autor:

Mary Kaldor este Profesor de Guvernanță Globală la London School of Economics and Political


Comandă online Securitatea umana la 29,00 lei scrisă de Mary Kaldor, tiparită la editura CA Publishing face parte din colecția Studii de securitate. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Securitatea umana nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.