Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Traducător(i):

Editura:

Colecția: CARTI ADEVARATE

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 318 pagini

ISBN: 9789737243072

Categorii: Best - seller, Beletristică și critică, Beletristica, Carte nefolosită, Best - seller

Descriere

In numele poporului meu este extraordinara poveste a unei femei afgane care, in ciuda tuturor oprelistilor, a ajuns membra a Parlamentului Afgan si a luptei ei pentru respectarea drepturilor omului in Afganistan si in lume.

Malalai Joya (n. 1978) este fiica unui fost student la medicina, care a luat parte la luptele impotriva invaziei sovietice a Afganistanului. Avea patru ani cand familia ei a parasit tara, stabilindu-se in taberele de refugiati din Iran si mai apoi din Pakistan. Dupa retragerea trupelor sovietice si venirea la putere a talibanilor, Malalai Joya s-a intors in Afganistan, lucrand pentru mai multe organizatii de aparare a drepturilor omului. A predat in scoli de fete clandestine din orasul Herat si a deschis o clinica si un orfelinat in provincia ei natala Farah. In 2005, a devenit membra a Parlamentului, fiind suspendata doi ani mai tarziu, in urma denuntarii coruptiei din randul lorzilor razboiului. Malalai Joya a cerut in repetate randuri judecarea lorzilor razboiului pentru crime de razboi, primind amenintari cu moartea si fiind tinta unor atentate, si a criticat amestecul altor tari in treburile interne ale Afganistanului. Lupta ei a devenit cunoscuta in toata lumea, fiind numita „cea mai curajoasa femeie din Afganistan”, iar printre numerosii intelectuali care o sustin se numara Naomi Klein si Noam Chomsky.

„O carte de memorii de o importanta fundamentala pentru lumea contemporana.” Kirkus Reviews


„Este o carte pentru cei care vor sa cunoasca o eroina adevarata, care isi risca viata in fiecare zi, pentru binele tarii ei.“ Library Journal


Comandă online In numele poporului meu - O femeie afgana indrazneste sa ridice vocea impotriva lorzilor razboiului scrisă de Malalai Joya Andreea Boldura, tiparită la editura ALL. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul In numele poporului meu - O femeie afgana indrazneste sa ridice vocea impotriva lorzilor razboiului nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.