Amintiri despre viitor - Enigme nedezlegate ale trecutului

Autor(i):

Editura:

Anul aparitiei: 1970

Nr. pagini: 181 pagini

Categorii: Beletristica si critica, Best - seller, Diverse, Senzational, OZN

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Este oare cosmosul locuit de fiinte asemanatoare omului? Este posibila dezvoltarea organica in absenta oxigenului? Poate lua nastere viata intr-un mediu abiotic? ...s.a.
„Numeroase descoperiri arheologice, aparent misterioase, si multe indicii din scrierile stravechi ale omenirii l-au determinat pe Erich von Däniken sa porneasca in cautarea unor explicatii pentru misterele neelucidate ale trecutului. Concluziile uimitoare la care ajunge autorul ne-ar putea convinge sa ne revizuim imaginea despre istoria timpurie a Pamantului. Ele deschid deopotriva perspective noi asupra progresului tehnicii de azi si de maine.“ Cu aceste cuvinte era anuntata, in 1968, aparitia cartii de fata, care a declansat, prin concluziile sale surprinzatoare, ce nu se limitau la arheologie, un val de indignare in randurile oamenilor de stiinta, dar, pe de alta parte, si un viu entuziasm in randul publicului larg.

Erich von Däniken a sustinut ca Pamantul a fost vizitat in timpuri stravechi de catre fiinte inteligente extraterestre, si ca acestea au creat de fapt homo sapiens. Chiar daca si-a argumentat teza prin cercetari intreprinse cu rigurozitate in lumea intreaga, ea a ramas destul de controversata. Totusi, succesul enorm al cartii sale a demonstrat ca subiectul abordat este unul de mare interes. In decurs de doi ani, cartea a atins numai in Germania un tiraj de peste cinci sute de mii de exemplare.

Cercetarile si descoperirile lui Erich von Däniken nasc si astazi discutii aprinse. Numarul adeptilor sai creste de la an la an. Din acest motiv, am considerat oportuna reeditarea in limba romana, intr-o traducere noua si necenzurata, a cartii sale de debut, care nu a pierdut nimic din caracterul exploziv, incitant si senzational, atat in privinta limbajului, cat si a continutului. In prefata noua a cartii, Erich von Däniken analizeaza reactiile pro si contra starnite de tezele sale, pe care le reexamineaza in contextul cunostintelor recent dobandite.

Erich von Däniken s-a nascut in 14 aprilie 1935 la Zofingen, Elvetia. Fascinatia sa de o viata intreaga fata de vizitatorii extraterestri si-a gasit expresia pentru prima oara in 1968, odata cu Amintiri despre viitor, un mare succes international. Cartile sale au fost traduse in 38 de limbi straine si au fost vandute in mai mult de 63 de milioane de exemplare. De asemenea, autorul este omniprezent in cadrul circuitului international de prelegeri, apare in mod regulat in filme documentare si la posturi de televiziune si este co-fondator al asociatiei A.A.S.R.A. (Archaeology, Astronautics & SETI Search Association – Asociatia de arheologie, astronautica si cercetari SETI) si este prezent permanent cu articole in Legendary Times, revista asociatiei.